Waarom is het merk g-star zo duur?

Vaak is het vanwege de kwaliteit van de kleding, bij de broeken snap ik dit wel maar bij die dunne shirtjes voor dames niet. Ik heb een shirtje voor 45,- gekocht en het is erg dun. Wie weet waar dit aan ligt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt het gekocht, dus je bent bereid de prijs te betalen. Je bent niet de enige, dus waarom zouden ze de prijs verlagen. Je betaald voor het merk.

Behalve voor t merk betaal je ook echt wel voor kwaliteit hoor. Het materiaal blijft langer goed (rekt minder etc.) ook verwacht ik dat de pasvorm beter is dan een willekeurig 10 euro shirt!

Mijn vriend woont in Sri Lanka en kan daar gstar kopen voor 2 euro.. of het nou een broek is of een tshirt.. ze worden daar ook gemaakt in azie, zodat ze hier voor een grote prijs op de markt komen. Je betaalt het in principe voor het merk, als er g-star op staat kost het zelfde t-shirtje meteen 20 euro duurder. Meestal willen mensen, vooral jongeren meelopen en kopen daardoor merkkleding.

Je koopt een 'image', een 'gevoel', een 'lifestyle'. Daar betaal je het meeste voor want het creëren van zo'n 'gevoel' door middel van reclame kost veel geld. De stof en arbeidskosten zijn bijzaak. Toegevoegd na 12 uur: Nike betaalt Michael Jordan voor een reclamespot van 1 minuut meer dan 33.000 Indonesische werknemers bij elkaar per jaar. Toegevoegd na 1 dag: Eigenlijk zou je je diep moeten schamen als je merkkleding wilt dragen. Door de reclame denk je dat het je een goed gevoel geeft maar in feite gaat het overgrote deel van wat je betaalt voor je spullen helemal niet naar de mensen die er echt voor werken.

Bronnen:
http://www.anti-shirts.nl/vragen.html

Gewoon merk! Je zal denken omdat de kwaliteit goed is, maar niets is minder waar, je betaald voor de naam en niets minder dan dat. Testen hebben uitgewezen dat dure merkkleding niet per definitie kwalitatief beter zijn. Vergelijk het met een slecht nieuw album van een artiest, ook al is de cd bagger de prijs is in verhouding net zo hoog als het allerbeste album.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/merken-duur...

Geen kinderarbeid,geen fabrieken die op instorten staan,veiligheidsvoorschriften.En wees eerlijk waar loop je liever in een shirt met wibra erop of met g-star?

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100