Bh-soorten voor grote borsten. Iemand bekend mee?

over het algemeen kan ik prima mijn maat vinden (85G) maar ik kan zelden iets vinden wat de boel ook nog es langdurig goed op zn plek houdt... zelfs met beugel vind ik t maar zozo... en joggen is al helemaal niet mogelijk zonder mezelf knock out te slaan... ;-))

iemand ideeen? en nee, ik ga niet voor een borstverkleining.
;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jammer dat je gewicht er niet bij staat, vant 85 G, da's een heel klein vrouwtje met echt hele grote borsten, en dat betekent dat het onmogelijk is dat je over het algemeen prima je maat kan vinden.....bovendien moet je dan zo ongeveer krom lopen van de rugklachten. De meeste vrouwen in Nederland dragen de verkeerde maat BH. Zeker vrouwen die een kilootje meer wegen. Je cupmaat op zich is namelijk geen vaststaande hoeveelheid borst. Welke cupmaat je hebt, kun je uitsluitend vaststellen door je bovenomvang en je onderomvang (net onder de borsten, in dit geval de 85) tegen elkaar weg te strepen. Dat bepaald niet alleen de grootte van de cup, maar ook de onderlinge afstand tussen de borsten. Is die niet goed, dan zal elke beha, hoe duur of stevig ook, gaan glijden. Nu zijn behabandjes elastisch, en hebben veel vrouwen de neiging een te kleine omvan met een te grote cup te kopen. Bijvoorbeeld 85 C in plaats van 90 B, dat de borsten écht niet kleiner maakt, maar wel veel mooier afkleed. Voor ik voor het eerst hier in Enschede bij Big Beauty kwam (een lingertiewinkel gespecialiseerd in afwijkende behamaten, en wel duur, maar de moeite waard om een keer je maten goed te laten opnemen !) droeg ik jaren en jarenlang 90 DD (nu E). En wat hád ik een hekel aan beha's.Okee, ik slaap er nog steeds niet in, maar inmiddels weet ik wel dat ik gewoon een bescheiden C cup heb, en in sommige merken (vanity-sizing ??) zelfs B. Maar dan wel 105 of 110 B of C. Wat een verschil en wat een genot ; zelfs van de beugels merk je niks. En ik kan ECHT niet zonder, wsant de zwaartekracht heeft het al jaren geleden glorieus van me gewonnen, maar met een goede beha merk je daar niks van. Nog steeds val ik wel eens voor een goedkope beha waar ik me best in kan persen (100 F ofzo; die cupjes passen precies), maar in de praktijk zal ik ze toch niet gaan dragen ; niet comfortabel, en eigenlijk ook geen gezicht, die borsten zo naar elkaar toegedrukt. Naar búiten moeten ze wijzen. Okee, rennen met een beha gaat nu eenmaal niet, zelfs niet met een extra stevige minimizer, als je meer dan een pond borsten per stuk hebt. Maar ik kan nog best even de pas versnellen zonder twee blauwe ogen op te lopen in een goeie beha. En....het kost misschien wat meer, maar goed ondergoed is de básis voor ál je kleding, dus bezuinig daar niet op ! Wil je echt joggen, dan moet je ze echt plat tegen je lijf insnoeren, met een brede band elastiek over je beha ofzo.

jammer dat je niet voor de verkleining gaat wand die heeft mij toch zo'n 3 kilo geholpen. ik ging van cup H naar C en ben eeuwig gelukkig. betaalbare bh's in onze maten zijn niet te krijgen in nederland. een vriendin nam een eens een leuke roze uit new york mee. maar dat word gelijk zo een dure hobby ;-) welke bij mij altijd het dichts in de buurt kwam was livera en dan de sport bh's draag daarover heen weer een strak topje en je kan weer even. succes

Ga eens naar een echte lingeriezaak (dus niet de Livera of de hunkemoller; die verkopen slechts de gangbare maten) en laat de boel eens goed opmeten. Vaak blijkt dat je dan een andere maat hebt dan dat je dacht. Ook kunnen ze, indien nodig, voor je bestellen. Het is een rib uit je lijf maar niks zo vervelend als een niet-passende bh! Succes.

Qua merk kan ik Triumph aanraden. Al is de één de ander natuurlijk niet, en hoe groter de cupmaat, hoe belangrijker de pasvorm. Laat je vooral ook adviseren in de winkel. Niet iedereen vind het even fijn als er een vreemde in het pashokje komt staan om bandjes te verstellen en de pasvorm te beoordelen, maar geloof me: in een goede zaak betaalt dat zichzelf terug.

Een oude klant van mij zat in deze handel van import van grote cupmaten. Maar, zolang je geen 95, of meer nodig hebt kan je, je in Nederland nog relatief goed redden. Want met dat probleem zit ik namelijk...

Zoals hierboven ook al geantwoord is: ga naar een goede speciaalzaak! Ik heb zelf een grote cupmaat bij een smalle omvang, 70E en in winkels als Hunkemuller,Triumph, Livera enz. hadden ze voor mij toch geen b.h.`s die stevig genoeg waren, ook wilden ze mij nog wel eens een 75D aansmeren zodat ik steeds het bandje op mijn rug naar beneden moest trekken (heel irritant). Ik ben erg tevreden over de meest eenvoudige b.h. van Prima Donna, zonder vulling en naden. Niet goedkoop, tussen de 55 en 60 euro, maar ik heb geen last meer van uitpuilen of schudden. Ik koop ze, hier in Amsterdam in de Paleisstraat bij Palazzina (naast het paleis op de Dam) Maar ik denk dat er bij jou in de buurt ook wel een winkel is waar ze Prima Donna verkopen. Laat je wel adviseren, de verkoopsters in de echte speciaalzaken hebben er absoluut kijk op. Ik heb wel eens borstverkleining overwogen, maar nu ik deze b.h`s ontdekt heb, ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100