hoe verwijder ik het best een gerstekorrel van mijn ooglid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan de gerstekorrel het beste laten verwijderen door de schoonheidsspecialist. De schoonheidsspecialist prikt met een steriel naaldje het stukje huid boven de gerstekorrel open zodat deze er eenvoudig uitgehaald kan worden. Zelf deze korreltjes weghalen is niet verstandig, want daar kun je littekentjes aan over houden.

Het is beter om het niet zelf te doen. Ga naar een schoonheidsspecialist die kan het verwijderen voor je als het op een makkelijke plek zit zonder je oogleden te beschadigen. Als zij het niet kan zal ze je vertellen naar je arts te gaan. Succes!

Lijkt je "bubbeltje beetje hierop (of op bovenlid oog)? Je kan (als je geduldig bent en de korrel verder geen pijn doet): Om sneller van deze vervelende, onschuldige klacht af te komen start u zo snel mogelijk met warme kompressen: 2x daags 15 minuten lang. U neemt twee warme natte washandjes (zelf kies ik liever voor paar 'de-make up watten') die u afwisselend op het gesloten oog legt. Doop de washandjes steeds opnieuw in warm water zodat ze goed warm blijven, hoe warmer hoe beter (pas op voor verbranding). Masseer de oogleden een beetje. Door de warmte gaan alle poriën wijd openstaan en kan de pus en talg een weg naar buiten zoeken. Vaak werken warme kompressen erg goed en verdwijnt de zwelling binnen twee weken. Wat ook wel werkt is ietsje anders, en hiervoor vul met een eierdopje of klein borrelglaasje met nog 'net verdraagbaar warm water' en ga ff liggen met dit rondom je oog rond de 4 minuten, herhaal paar keer met weer warm water. (voor morsen zou ik wel en handdoek in de hals leggen! haha) Erna ook zacht masseren en kan prima met een vochtig wattenstaafje en vaak springt ook dan de gerstekorrel wel open. Wel opletten dat de zwelling niet toeneemt, maar afneemt binnen een week! De "pit/kern" kan alsnog dieper zitten en dan os kort bezoekje aan de oogarts beslist slimmer dan gaan "doehetzelfen" ;) Bron: deels google en eigen ervaring met "strontje" op bovenlid oog! Toegevoegd na 1 uur: Nog een plaatje met een "echte" milia (gerstekorrel) erbij, en als het vooral op deze lijkt dan lijkt me dat Bailey beter even naar de schoonheidsspecialiste kan gaan, of (wordt vergoed) verwijzing dermatoloog als deze aardig aan groeien is ;)

Bij mij had de dokter het weggehaald. Maar je kan ook naar een schoonheidsspecialist.

Win informatie in bij één of twee huisartsen en beslis dan hoe je het laat wegnemen.

Gewoon even langs de schoonheidsspecialiste gaan. Het zelf doen raad ik af. Je kan hier littekens van krijgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling ;) ze prikken met een naald een klein gaatje onder of boven de korrel en dan kunnen ze hem zo eruit wippen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100