Hoe voorkom ik dat de zolen van mijn sneakers geel worden?

Ik had een jaar of 4 gelezen witte nikes gekocht. Helaas zijn de zolen helemaal verkleurd, ze zijn geel geworden ter vergelijking met de rest de schoen. Ik vind dit niet mooi.

Nu heb ik pas van mezelf weer eens een nieuw paar nikes mogen kopen, deze hebben ook weer witte zolen. Natuurlijk wil ik er een behoorlijke tijd mee doen en wil ik voorkomen dat ze na een tijdje weer geel worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Regelmatig goed schoonmaken volgens de tip: Stap-Voor-Stap Je Witte Zolen Van Je Sneakers Schoonmaken Zet je schoenen met de vieze witte zolen op een oude krant of magazine; Maak 1 van de 2 oude doeken vochtig en probeer zoveel mogelijk viezigheid van je witte zolen af te schrobben; Spuit wat schuurmiddel in het kommetje en voeg daar 2 eetlepels aan water aan toe; Meng de mix van schuurmiddel en het water totdat er mooie pasta ontstaat; Dompel de oude tandenborstel in de mix; Schrob met de oude tandenborstel je witte schoenzolen verder schoon; Maak je witte zolen van je sneakers droog met stuk keukenpapier; Maak de oude tandenborstel goed schoon onder lauw water; Spuit wat witte tandpasta op de oude tandenborstel; Schrob nu opnieuw je witte zolen van je sportschoenen met de witte tandpasta; Als je witte zolen mooi schoon en wit eruit zien kun je het opnieuw droog maken met een stuk keukenpapier. Naast het schoonmaken van je witte of vergeelde zolen met onder andere witte tandpasta kun je ze ook in de wasmachine gooien. Als je durft natuurlijk.. Gelukkig is het niet al te ingewikkeld. Let op: Je kunt alleen schoenen van stof wassen. Leer kan beschadigen in de wasmachine.

Bronnen:
https://www.womentoday.nl/witte-zolen-scho...

Zolen worden geel door invloed van zonlicht. Zet je schoenen in een dichte kast als je ze niet draagt, dan worden ze minder snel geel. Helemaal voorkomen kan niet, maar het vertraagt het proces behoorlijk. Vergeelde zolen kun je weer wit krijgen door ze in te smeren met waterstofperoxide en dan onder een uv-lamp te zetten. Alleen uv-licht (zoals in zonlicht) maakt het kunststof geler, maar in combinatie met waterstofperoxide wordt het juist weer minder geel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100