Hoe komt het dat mijn haar weer lichter wordt?

ik had vroeger zwart haar. Een paar jaar later was ik helemaal licht blond. Nadat ik blond was werd ik steeds donkerder. Namelijk helemaal bruin haar. En nu worden mij haren weer blond. Ik gebruik er niks voor en ook de zon kan het niet zijn. Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naarmate een mens ouder wordt, gaan de haarwortelzakjes zelf peroxide aanmaken. Dat betekent dat het haar de natuurlijke kleur in toenemende mate verliest. Bij mensen met rood haar gaat het haar naar goudblond, blond naar gaat uiteindelijk naar wit/zilverwit. Je haar wordt dus steeds blonder. Het veranderen van de kleur hangt af van leeftijd, gezondheid en leefgewoonte. Ook heeft de zon enige invloed, en stress, of bepaalde chemicaliën in je haar. Maar uiteindelijk is het een natuurlijk proces. Je haar verandert gewoon van kleur om de zoveel jaren. Bij de een meer dan bij de ander. Het pigment van je haar verandert om de zoveel tijd. Deze factoren zijn per persoon verschillend en niet exact voorspelbaar in effect en omvang.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/verandert-h...

Dit kan komen dordat je nu meer buiten bent, maar van zwart naar licht blond lijkt me wel heel raar. volgens mij zelfs onmogenlijk tenzij je het verft!!

Mooi weer

dat komt omdat je dna het beslist

Ik denk door de zon

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100