hoe kom ik van het nagels bijten af

Ik heb al meerdere dingen uitgeprobeerd, acryl/gelnagels gehad, dat vieze spul op de nagels.. Ik wil er nou echt heeel graag van af!

Toegevoegd na 3 dagen:
Ps Emmy, ik kan geen reactie geven maar, Wie zegt dat ik die eraf bijt? Dat staat er niet, dat gaat niet eens! Ik heb ze erop gehad, ging goed maar ik mag geen acryl voor me opleiding;). Maar tis gewoon erg lastig want ook die nagellak met dat "vieze" spul werkt niet voor mij. Kouwgom is een optie om te proberen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zag de reactie van anne: mijn 40 jaar nagelbijt carriere.... Dat zegt eigenlijk al genoeg Het is heel moeilijk tot bijna onmogelijk. Wat je nog kunt proberen is: Koop een paar hele dunne katoenen handschoenen en draag die dag en nacht. Je moet die reflex uit je systeem krijgen. Wat dan je grootste struikelblok is: gaat het een hele tijd goed, heb je ergens stress over, een examen, een vergadering etc ontdek je "opeens"dat je het weer hebt gedaan en dan kun je weer opnieuw beginnen. Ik zou bijna zeggen ga naar een hypnotiseur of naar iets van acupunctuur, dat schijnt te kunnen helpen, zie link Toegevoegd na 3 minuten: in de link is het de reactie van J halverwege het artikel, getikt in hoofdletters, wel een gezoek Toegevoegd na 8 minuten: Ik bedenk er opeens nog één maar bijt zelf geen nagels dus ik kan niet zo goed beoordelen of het echt helpt. Je geeft 1 nagel een kleurtje, de rest niet. DIE nagel mag je echt niet bijten, de rest ook niet maar ok, dat zie je door de vingers. Misschien kun je zo leren van die ene vinger af te blijven. Als dat lukt, voel je de bui al hangen: je verft 2 nagels etc etc. Dat gaat lang duren maar misschien krijg je het er zo toch uit

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/discussiepu...

Er is een soort nagellak op de markt, met een heel vies smaakje als je je nagels maar even in de mond steekt. Ik kan zo snel niet op de naam komen, volgens mij was het bite tex of iets dergelijks....Het smaakt heel bitter en geeft alleen maar een glans op je nagels. Ook te gebruiken voor teen nagels..

Gewoon niet bijten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.. Als je nagels bijt doe je dat omdat: je onzeker bent van de spanning (bij een film, een examen) uit verveling (niks anders te doen) onbewust Daarom moet je eens uitzoeken in welke situatie je nagels bijt. Als je je daarvan bewust bent kun je er iets aan doen. Bij spanningsbijten bijvoorbeeld een stressballetje in je hand. En intussen gewoon je nagels lakken. En lak verstevigt de nagel iets. Steeds als je ziet hoe kort je ze afgebeten hebt zul je power, motivatie krijgen om door te zetten.

Je zou een soort lak kunne proberen met een hele vieze smaak, maar je zei al dat het niet hielp. Ik heb er ook enorm last van gehad, maar ik ben er doorheen gegroeid en ik vond een manier die bij mij goed werkte, je moet zorgen dat je iets in je handen hebt zodat je niet gaat bijten, of je zorgt dat je altijd je aandacht ergens op hebt, zodat je ergens heel goed naar luistert en dan denk je er niet aan. Als bij jou zelfs het geval is dat je het onbewust doet, kan je nepnagels proberen, op school zeggen ze dat dat heel goed werkt tegen nagelbijten. Succes met je probleem verder.

Sommige mensen blijven bijten omdat ze onwillekeurig de rafeltjes eraf willen krijgen. Misschien zou je kunnen proberen om (wat er nog rest van) je nagels heel netjes glad te vijlen met bijvoorbeeld zo´n glazen vijl, zodat er werkelijk geen enkel rafeltje meer te bespeuren is. En smeer de vaak uitgedroogde vingers een paar keer per dag goed in met een vette of vocht vasthoudende creme, zodat alle impulsen (rafeltjes, harde droge velletjes) langzamerhand verdwijnen. Wie weet helpt het je de goede richting uit.

afkikker spel op hyves :P

hoe krijg je het voor elkaar om acryl nagels eraf te bijten? :S als je er echt graag vanaf wilt is het iets wat je zelf moet doen, de acryl nagels en het vieze spul zijn alleen maar een hulpje voor wanneer je het onbewust doe zodat je het merkt. (heh wat een vieze smaak in mijn mond ohw shit ik zit weer te nagelbijten) (wat voelt dat raar in mijn mond? ohja nepnagels, ik wil stoppen!!!!) het stoppen zelf is iets wat je echt zelf moet doen. als je jezelf er 1 keer op betrapt dat je zit te knagen betekend dat niet dat het hopeloos is en dat je het maar net zo goed kan opgeven. je hebt een kleine terugval, is niet erg je bent menselijk en mensen maken fouten. knip/vijl je nagels weer mooi glad en ga verder met je dag. kauwgom kauwen kan ook helpen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100