(x-1)²-6(x-2)=3x-5 Wie kan me helpen met deze kwadratische vergelijking?

wie kan me helpen met het oplossen van deze vergelijking met een begrijpelijke uitwerking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik schrijf het eerst altijd makkelijker op. (x-1)^2 --> (x-1) (x-1) --> x^2 - 2x + 1. -6(x-2) --> -6x + 12 Dus dan krijg je: x^2 - 2x +1 - 6x + 12 = 3x - 5. Dan stel je de rechterkant gelijk aan 0. x^2 - 2x + 1 - 6x + 12 - 3x +5 = 0 Dan tel je op wat je bij elkaar kan optellen. x^2 -11x + 18 = 0 Dan gebruik je de som-product methode of de abc-formule (ik weet niet of jullie de abc-formule al kennen?) In dit geval kan je de som-product methode gebruiken. Bij elkaar opgeteld moet het -11 worden en vermenigvuldigt met elkaar 18. Dit kan op 6 maal 3, 9 maal 2, en 18 maal 1. Dan heb je 9 en 2 nodig, want 9 en 2 vormt samen ook 11. Je hebt -11 nodig, dus het is -9 -2, want dat is met elkaar vermenigvuldigt 19. (x-9) (x-2) = 0 x-9=0 v x-2=0 x=9 v x=2 Zeg het maar als er iets niet duidelijk is.

stap 1: alles ver-x'en: x^2 -2x +1 -6x -12 = 3x -5 stap 2: optellen en aftrekken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100