Ik wil een korting geven van 20%, maar ik weet alleen het bedrag wat het moet kosten als de korting er vanaf is. Hoe bereken ik bruto prijs?

Ik heb een verkooprijs van 25,00 euro maar wil deze verhogen en dan zodanig dat als ik op de verhoogde prijs 20% korting geef dat ik op 25,00 euro uitkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

€ 25,00 is dus dan 80 %. 25/80= 0,3125. 0.3125x100= 31,25. De verkoopprijs moet € 31,25 zijn. Toegevoegd na 37 seconden: of 25/4 en dan x5

25 euro : 5 (5 x 20%=100) = 5 euro. 25 + 5 = 30 euro. 20% van 30 euro is 25 euro.

Het antwoord is 31,25. Je komt tot het resultaat, als je de strategie van Kruislings vermenigvuldigen toepast en hiervan uitgaat: 80%= 25 100%=x Je moet dus de x berekenen = de bruto prijs zonder 20% korting. Controle doe je zo: 31, 25 is de prijs. 20% ervan is hetzelfde als 1/5 van de prijs en dat is 31,25/5= 6,25. 6,25 is dus de 20% korting. Als je de korting van de oorspronkelijke prijs aftrekt, krijg je 31,25 - 6,25= 25,00 euro. Dus het klopt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruislings_ve...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100