stel, ik vuur een kogel vanuit het raam van een vliegtuig, bijvoorbeeld een boeing, wie is sneller dan ?

Vraag me af of de kogel het vliegtuig inhaalt, aangezien deze al een enorme snelheid heeft...
Puur wiskundige vraag...theoretisch beetje lastig om met je hoofd uit het raam te hangen van een vliegtuig, haha

Toegevoegd na 25 minuten:
neem een gewone 9 mm handpistool, hangend uit het raampje uit de boeing, al schietend op zijn voorganger, zelfde boeing, hahaha, net zoals op straat, in een auto achtervolging....

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kogel vliegt veel sneller dan een vlieguig. Toegevoegd na 4 minuten: Een boeing verkeersvliegtuig vliegt aan een snelheid van circa 900km/u een kogel ongeveer 400m/sec Toegevoegd na 23 minuten: Hoe groter het kaliber van de kogel hoe sneller die vliegt. De snelheid 400m/s is de benaderde snelheid voor een 9mm kogel.

Zonder verstrikt te raken in formules en exacte snelheden: de kogel gaat sneller. Waarom? Je vuurt de kogel af vanuit het vliegtuig. Dus ten opzichte van het vliegtuig krijgt de kogel zijn snelheid voorwaards bij het afvuren. Dat is niet anders als een kogel afvuren stilstaand op de grond. Echter, door de hoge wrijving zal de kogel snel in snelheid afnemen Maar het vliegtuig zal niet geraakt worden omdat de zwaartekracht de kogel naar beneden zal laten vallen.

Het ligt aan het type wapen, met een wapen waar de kogel 200 meter per seconde gaat gaat het vliegtuig sneller. Alle kogels die harder gaan dan 250 meter per seconde gaan de kogels sneller. Toegevoegd na 7 minuten: Hij krijgt wel de snelheid mee, maar ook de tegenwind.... Toegevoegd na 13 minuten: Toevoeging was niet bedoeld bij eigen antwoord.

Bronnen:
http://www.svdianadenhaag.nl/Snelheid%20me...

Het gaat hier om lage snelheden. Je mag de snelheden dan optellen. De snelheid ten opzichte van de Aarde = Snelheid_Boeing + snelheid_kogel. Maar let op, je schrijft dat er twee Boeings achter elkaar vliegen. Dan kun je ook het coördinatenstelsel van het vliegtuig nemen waar je in zit. Je hebt dan te maken met alleen maar de snelheid van de kogel. Dus, als je 400 m achter je voorganger vliegt, en je kogel gaat ook 400 m/s dan duurt het 1 s voordat de kogel in het vliegtuig inslaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100