Wat is het verschil tussen wiskunde A, B, C, D?

Ik moet aan het einde van dit jaar een profiel kiezen en dan moet ik dus ook kiezen tussen wiskunde A, B, C en D.
Wat is het verschil hiertussen?

Toegevoegd na 36 minuten:
Ik bedoel niet wat moeilijker is, maar wat er allemaal in zit (algebra, kansen enz.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wiskunde A is vooral kansberekening en grafieken. Dit gaat vaak met verhalen Wiskunde B gaat vooral om algebra wat echt vaak som per som is. Wiskunde C kan alleen op het VWO gedaan worden en er wordt algebraïsche vaardigheden verwacht. Wiskunde D is het moeilijkst, je kan het zien als een soort verlenging van wiskunde B en kan ook alleen maar in combinatie met wiskunde B.

Wiskunde C is bedoeld voor het profiel Cultuur en Maatschappij, Wiskunde A voor Economie en Maatschappij en Natuur en Gezondheid, en Wiskunde B is voor Natuur en Techniek. Wiskunde D is een zogeheten profielkeuzevak voor het profiel Natuur en Techniek en voor geen enkel profiel verplicht. http://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1722051

Wiskunde A is meer grafieken. Wiskunde B is meer Algebra. Wiskunde C heb je heel weinig aan. Wiskunde D is meer kansberekeningen enzo.

Wiskunde C is de minst moeilijke wiskunde, deze kan je alleen bij VWO kiezen omdat op VWO wiskunde verplicht is op lagere niveaus hoef je geen wiskunde dus is er ook een wiskunde C Wiskunde A meer de wiskunde die in de economie wordt gebruikt Wiskunde B is verplicht bij NT profiel en kan door andere profielen gekozen worden in de plaats van Wiskunde A, dit is meer de wiskunde die met exacte vakken te maken hebben. Wiskunde D is verdieping op wiskunde A en B, het is wel verplicht om Wiskunde B te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100