wat kan ik doen als me ouders niet thuis zijn en ik snap het huiswerk niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraag stellen op Goeie vraag!

Mee eens met voorganger! Of je vrienden, mensen uit je msn etc

je kan verschillende dingen doen: 1. wachten tot je ouders weer thuis zijn 2. een vriend of vriendin bellen en het vragen 3. de vragen die je niet snapt open laten en in de les vragen 4. aan je broer/zus vragen als je die hebt succes met je huiswerk :)

Lang leve Google!

Of het niet maken enmorgen overschrijven? Is ook een optie, niet de beste, maar het kan wel

Je docent een mailtje sturen met daarin je vragen

Een Goede buur misschien? Even goed nadenken wie er vlak bij je woont en die je zo even kunt bellen. Want als ze bij je zijn kunnen ze toch vaker beter uitleggen dan vanaf achter de pc of mobiel!

Wachten tot ze 's avonds weer thuis zijn. Waarbij moet aangetekend dat je veel geluk hebt als je ouders je kunnen helpen met je huiswerk, want dat is lang niet elke ouder gegeven. In principe hoor je het huiswerk dat je hebt opgekregen ook voldoende in de les behandeld te hebben gekregen zodat je het zelf kunt maken - maar ik weet van mijn eigen dochter dat dat in de praktijk nog wel eens tegenvalt. Sommige dingen kun je inderdaad op Internet tamelijk goed terugvinden, soms ook met een betere / eenvoudigere / leukere oplossing dan je op school hebt geleerd, andere zal echt iemand even voor je mee moeten gaan zitten. Heb je het regelmatig en vooral ook met hetzelfde vak / soort vakken, dan is het wellicht een idee te vragen of je huiswerkbegeleiding kunt krijgen. Hier in Duitsland is dat standaard - mede omdat kinderen al vanaf 6 jaar dagelijks huiswerk meekrijgen en het juist nadrukkelijk NIET de bedoeling is dat de ouders 'helpen', maar uit Nederland ken ik het eigenlijk niet. althans, niet georganiseerd vanuit de school. Maar huiswerkbegeleiding is hier zeker wel te regelen ; via de link moet je vast iets in de buurt kunnen vinden.

Bronnen:
http://www.huiswerkbegeleiding.nl/home/

Begin eens met nog een keertje goed de stof die er vij hoort, door te lezen en terug te denken of je de uitleg die er bij hoorde nog weet. Als het dan nog niet lukt: een vriend/vriendin bellen/msn'nen en vragen of die het wel snapt. Als het dan nog niet lukt, maak je alleen het deel wat je wel snapt, en zeg je voor de eerstvolgende les eerlijk tegen je leraar dat je het serieus geprobeerd hebt, maar dat het niet lukte. En vraag je om extra uitleg.

wikipedia helpt ook veel

Als je hoogstens in het 2de jaar zit kan ik je wel helpen. Ik zit nl. in het Grieks-Latijnse. Als je vragen hebt over WI kan ik je nog beter helpen. Anders moet je maar eens gaan kijken in je cursus kijken of iemand opbellen. Het is altijd leuker om bij een vriend(in) samen huiswerk te gaan maken. Anders zoek je het maar op op Google. Of wacht tot je ouders thuis zijn. En als je goede buren hebt, kan je ook hulp vragen aan hen. Maar ga wel niet elke dag aanbellen!

Waarvoor is Google gemaakt? Om een antwoord op je vragen te vinden!

je kunt: - de vraag goed doorlezen en met de gegevens zoeken naar informatie op internet. - je kunt iemand bellen van wie jij denkt dat hij of zei er verstand van heeft. - je kan in het vervolg je huiswerk niet een dag van te voren maken deed je dit al niet dan sla je de vraag over en bewaar je deze voor wanneer je ouders thuis zijn - je kan het boek goed doorlezen en kijken of het antwoord er niet heel toevallig in staat. - je kan indien je geen toest krijgt je huiswerk vraag/vragen overslaan en deze meenemen voor je leraar om het aan hem of haar te vragen. je hebt niet je huiswerk compleet af maar de leraar(es) zal hoogstwaarschijnlijk inzien dat je wel bezig bent geweest en dat je er dus niet uitkwam en daarom haar hulp kwam vragen. ik hoop dat je hier wat aan hebt groeten

eerst googlen en anders de volgende dag in de les de vragen opnoemen die je niet snapte ( wel voordat je docent begint met nakijken )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100