Kan het dat een rekenmachine wel eens foute antwoorden geeft?

Als de berekenaar de formule helemaal correct invult.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Waarschijnlijk werk je met een TI of Casio. Dezen hebben het werkelijk nooit fout. Wel kun je verkeerde instellingen hebben opgegeven. (Bijvoorbeeld de FIX staat op 0 en alles word afgerond, je vergeet machten tussen haakjes te zetten of je gebruikt juist teveel haakjes, mischien heb je gewoon een typefout gemaakt of klopt het antwoord wel en heb je dat niet door)

Nee. Theoretisch gezien kan dat niet.

Sommige rekenmachines zijn verkeerd afgesteld en kunnen daarom onnauwkeurige antwoorden geven.

tenzij je aan de instellingen rommelt of zelf iets verkeerd invoert, nee!

Dat kan, een rekenmachine wordt ontworpen door mensen. Mensen kunnen fouten maken, waardoor de rekenmachine onder bepaalde omstandigheden niet het juiste antwoord geven.

Bij calculators van gerenommeerde merken is er een gebruiksaanwijzing bij ingesloten waarin ook testopgave,s staan. Aan de hand daarvan kunt u zelf testen of de uitkomst juist is. (het antwoord staat er al bij zo,n som.) In principe heeft men problemen bij zwakke batterijen. Normaal is een calculator goed.

Het kan gebeuren dat de rekenmachine iets verkeerd afrond, en je dus uiteindelijk een verkeerd antwoord krijgt. Het kan verwaarloosbaar zijn, maar bij sommige precisie berekeningen wel problemen geven. Maar in het algemeen kan je ervanuit gaan dat een rekenmachine geen fouten maakt.

ja, dat kan. bijvoorbeeld bij de oefening: 5+7x6-4 de rekenmachine zal antwoorden: 68 . maar eigenlijk is het 43 . weet je hoe is het doe? wel, die oefening kan je niet maken zonder de voorgangsregels van wiskunde. dat heb ik gisteren op school geleert. regel 1. los eerst de de haakjes ( ) op. in deze oefening zijn er geen. dan moet je de x of : oefeningen oplossen. hier is dat 7x6 . en dan moet je van links naar rechts werken. dus je doet 7x6=42 +5=47-4=43 tadaa! p.s. mail eens naar djjuju

Oudere rekenmachines kunnen soms een verkeerd antwoord geven bij een volgende soort berekening: 1:3=0,33333333 Als je daarna x3 invoert zou je weer op 1 uit moeten komen. Maar de rekenmachine heeft niet opgeslagen dat die 0,33333333 eigenlijk 1/3 is en geeft als antwoord 0,99999999.

Batterij haast leeg....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100