Wat heeft de mens voor functie in het ecosysteem?

Naar blijkt zou ieder dier en plant zijn plaats (functie) hebben binnen het ecosysteem. Dan vraag ik mij af wat de mens voor functie heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat geen ecosysteem waarbinnen alles keurig geregeld is. Er is alleen een wereld waarbinnen ieder organisme vecht voor een plaats; organismen die geen plaats weten te veroveren sterven uit. Er is geen systeem, het is alleen zo dat grote monoculturen kwetsbaar zijn voor vijanden omdat die zich ook gemakkelijk binnen zo'n cultuur kunnen voortplanten. Vroeger dacht ik ook dat het allemaal netjes was geregeld, maar ik ben er nu van overtuigd dat het meer een chaos is waar een gat razendsnel wordt ingevuld door een nieuwkomer. Kennelijk was er nog een gat waar mensen goed in kunnen gedijen, maar dat verandert ook zo weer; we zullen hard moeten werken als we tegen de grenzen aanlopen (uitputting van fossiele brandstoffen en van landbouwgronden) om te overleven.

om dat ecosysteem te verstoren daar zijn mensen heel goed in

Er is wel een globale interactie tussen verschillende systemen ....die bijvoorbeeld van invloed zijn op de hoeveelheid neerslag , temperatuur en zo meer. Ook zijn er biologische gezien systemen die fauna en flora in evenwicht houden--systemen-- zowel op macro als op micro vlak. De natuurmens paste aanvankelijk perfect in die systemen , tot winstbejag , industriële en technologische ontwikkeling evenals de overbevolking (schaarste aan ruimte) daar een eind aan maakte. Op allerhande manieren probeert men nu het evenwicht gedeeltelijk te herstellen ,maar veel schade is onherroepelijk. En onze nakomelingen gaan daar de grote dupe van worden. Hier een voorbeeldje van een micro-ecosyteempje

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=mB5xoqPTjPs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100