Hoe onstaat een psychose?

Ik heb gehoord dat het te maken heeft met het ontbreken van een stof in de hersenen, maar welke en wat gebeurd er dan precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Ze zien of horen bijvoorbeeld dingen die er niet zijn (hallucinaties) of zijn in de ban van gedachtes die niets met de werkelijkheid te maken hebben (wanen). Zelf hebben ze dit niet altijd in de gaten. Een psychose gaat vaak gepaard met angst en concentratieproblemen. Gewone bezigheden zoals werk en leren lukken niet goed. Een psychose kan weken tot maanden duren. Duurt een psychose langer dan een half jaar, dan vormt deze een onderdeel van schizofrenie, een schizo-affectieve psychose of een ernstige vorm van affectieve psychose, met name manie.

Een psychose ontstaat door verschillende factoren. De factoren zijn per persoon weer verschillend. Wat er precies in de hersenen gebeurt kan alleen ruim omschreven worden, gezien er (nog) geen wetenschappelijke verklaring voor is. Kijk bij de bron voor zeer uitgebreide informatie over een psychose.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100