Zijn het heelal en de aarde (dieren, mensen, planten) gemaakt of uit toeval ontstaan?

En onderbouw dit enigszins wetenschappelijk/redelijk :)

Weet jij het antwoord?

/2500

geschapen http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Gen+1%2C1-2%2C3&id42=0&id18=1&pos=0&l=nl&set=10

Toeval. Big bang, goede afstand tot de zon (aarde), geluk (Jupiter vangt veel kometen weg bv.) etc.

Een antwoord op hoe de dieren, planten en mensen zijn ontstaan: Natuurlijke selectie. Het gaat als volgt: 1. Iedere soort produceert veel te veel nakomelingen. Als alles bleef leven, zou de wereld in de kortste keren onleefbaar zijn. 2. Dat heeft tot gevolg dat er na verloop van tijd voedsel- en ruimtegebrek optreedt binnen een soort. Als een nieuw gebied gekoloniseerd wordt, is dat eerst niet het geval omdat er dan ruimte en voedsel in overvloed is. 3. Er ontstaat een strijd om het bestaan. Dat hoeft geen fysieke strijd te zijn, maar wel een concurrentie. 4. Binnen een soort zijn er verschillen tussen de individuen. Kijk maar naar onze eigen soort. In tijden van nood (zoals voedselgebrek) zal het ene individu beter toegerust zijn dan het andere. B.v. de voorouders van de giraffe zullen een korte nek gehad hebben. In tijden van voedselgebrek konden de exemplaren met de langste nek het best bij de bladeren in de bomen komen en zij hadden dus het meest te eten. Zo konden ze ook het best hun jongen voeden en hadden ze het meeste voortplantingssucces. 5. Veel van de individuele variaties zijn erfelijk. In dit geval wordt de bijzondere eigenschap, die gunstig is voor het overleven, doorgegeven aan de nakomelingen. B.v. de wat langere nek bij de voorouders van de giraffe. Als dit proces een flink aantal generaties doorgaat, kan de soort veranderen (een lange nek krijgen). Individuen die de gunstige eigenschap niet hebben, kunnen zich in mindere mate voortplanten en zo verdwijnt de ongunstige eigenschap (de korte nek) uit de genenpool.

Bronnen:
http://www.xs4all.nl/~steurh/Evolutie/evonoot.html

Geen van beide. De ontwikkeling vanaf het moment van ontstaan van het universum is volledig verlopen volgens natuurwetten, hier heeft toeval niets mee te maken. Net zomin als het toeval is dat een pen die je loslaat telkens richting de grond valt. Het ontstaan van de aarde is te omschrijven met natuurwetten. Zo ook het ontstaan en het ontwikkelen van leven. Er is tot nog toe geen enkele indicatie gevonden dat er iets bovennatuurlijks aan te pas is gekomen. En over t=0 kan momenteel nog niets zinnigs gezegd worden, laat staan alles daarvoor. Maar het gedrag van vacuüm zoals dat in dit universum wordt waargenomen, geeft de indicatie dat een puur vacuüm ontzettend instabiel is, en "iets" gewoonweg een stabielere toestand is. Volledig natuurlijk.

Heelal is toeval of schepping. De mens is gemaakt met hulp van hulp van mensen van andere planeten. Althans, zo heeft Zecharia Sitchin dit wetenschappelijk ontdekt. Voor een hele makkelijke uitleg, zie de video van Bram Vermeulen†.

Geschapen door God (of, zo je wil: 'intelligent design') of toeval. In het eerste geval moet er een 'ontwerper' zijn. Het tweede geval is onvoorstelbaar. Dilemma. Ergens in de joodse traditie is sprake van de onmogelijkheid van het bestaan van een goede èn alwetende èn almachtige God. Dàt kan ik in ieder geval beamen, want, afgaande op de geschiedenis van onze mensheid, is die God ofwel niet alwetend, ofwel niet almachtig, ofwel niet goed. Ik houd het daarom op het onvoorstelbare: toeval!

Het antwoord is natuurlijk dat het heelal en de aarde door toeval gemaakt zijn. En dat de mensen een leidraad ontvangen die zij wel of niet kunnen volgen . Die leidraad heet "God".

Geschapen door God, ik geloof in de Bijbel. Alles wat daarin staat is waar. Het klopt echt allemaal. We zijn hier niet voor niks, dat kan er bij niet in. Alles heeft een reden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100