Is dit gewoon of is de aarde van slag?

De onderstaande gebeurtenissen hebben plaatsgevonden in de afgelopen 3 maanden, naar mijn idee is dat anders dan anders. Of heb ik het mis en is het normaal dat er zoveel "natuurgeweld' is in zo'n kort tijdsbestek?

uitbarsting IJslandse vulkaan
Australië geteisterd door cycloon
Aarbevingen chili, Haiti
Peking geteisterd door zware zandstorm
Sneeuw en overstromingen in Spanje en Italië
Noodweer in Zuid-Spanje
buitensporige regenval zijn in het zuiden van Brazilië.
hevige regenval en modderstromen in Peru
Zeldzame sneeuw in zuiden van de VS
Witste winter Washington ooit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige van deze natuurrampen zijn wél toe te schrijven aan de manier waarop wij mensen met de aarde omgaan. Het is nu eenmaal zo dat als je ergens ingrijpt dit gevolgen heeft. En dat hoeft niet eens op die plek zelf te zijn, maar kan ook duizend(en) kilometer(s) verderop plaatsvinden. Hierbij denk ik voornamelijk aan overstromingen en droogte. Dat nu alles tegelijk lijkt te komen zal een combinatie zijn van toevalligheid en menselijk gedrag. De aarde is continu in beweging dus alles blijft verschuiven en wij maken het met zijn allen gewoon net een beetje erger.

Dit is gewoon... De aarde is niet van slag... Er is wel meer beweging overal, maar dat is dan weer niet alleen in de aarde en op de aarde zo, maar ook in mensen...

Door internet is het allemaal wat sneller in het nieuws. Niet alles van dit is op het 19:00-journaal geweest.

Nee, de aarde is niet van slag. Noodweer is er altijd geweest. Vroeger toe te schrijven aan de goden.

Nee, natuurrampen vinden plaats met ongelijke intervallen. Als er veel in een jaar plaats vinden is dat toevallig zo, maar het is te verwachten. Als dingen onregelmatig gebeuren zijn er altijd perioden waarin ze op een kluitje plaatsvinden.

De aarde is wel zeker van slag. Je moet je voorstellen dat alles leeft in dit universum, en met elkaar verbonden is. De wereld schreeuwt het op dit moment uit, door alles wat de mens aanricht, en elkaar aanricht. De mensheid is zo druk bezig zichzelf en anderen ten gronde te richten, dat het niet kan uitblijven dat de aarde daarop reageert. We leven in een stroomversnelling, een stroomversnelling van rampen wat mensen elkaar aandoen onder het mom van geloof, dat het geen wonder is dat de aarde begint te schudden en te reageren. Negativiteit en haat hebben een enorme impact.

el nino is er weer

Bronnen:
beagle, in het kielzog van darwin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100