Wanneer gaat de zomertijd weer in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ZomertijdDatum: zondag 28 maart 2010 Land / gebied: West-Europa De zomertijd begint tegenwoordig op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. In de nacht van zaterdag op zondag worden de klokken om 2 uur een uur vooruit gezet, dus van 2 naar 3 uur (ezelsbruggetje: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit).

Volgende week zondag (29 maart) gaat de klok om 02.00 uur 's nachts een uur vooruit naar 3 uur. Toegevoegd na 1 minuut: Het verzetten van de klok voor de zomertijd gebeurt altijd de laatste zondag van maart en voor de wintertijd gebeurt dit de laatste zondag van oktober. Toegevoegd na 1 minuut: sorry foutje: vorig jaar was het 29 maart, dit jaar 28 maart.

zondag 28 maart 2010

Het laatste weekend van maart, de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok om 2 uur een uur vooruit. Het is altijd het laatste weekend van maart dat de zomertijd ingaat

Volgend weekend,een uurtje korter slapen en wat krijg je er voor terug een uurtje langer licht

Volgende week in de nacht van zaterdag op zondag.

De zomertijd begint tegenwoordig op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. In de nacht van zaterdag op zondag eind maart worden de klokken om 2 uur een uur vooruit gezet, dus van 2 naar 3 uur (ezelsbruggetje: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit, zie www.ezelsbrug.nl. Door de zomertijd wordt het niet in het holst van de nacht licht. Een groot voordeel is ook dat we 's avonds een uur langer van daglicht kunnen profiteren. Zonder zomertijd zou het eind juni tegen half vier licht worden en tegen half tien 's avonds donker. In Nederland is de zomertijd in 1977, vanwege de oliecrisis, opnieuw ingevoerd; ook van 1916 tot 1945 was de zomertijd van kracht. Uitvinder in 1907 is de Londense aannemer William Willett.

Bronnen:
http://www.knmi.nl/cms/content/38964/zomertijd

28 maart om 03:00 uurtje terug zetten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zomertijd

Zet deze site maar even in je favorieten, dan heb je het altijd bij de hand. Voor dit jaar: op 28 maart om 2.00 uur een uur vooruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100