Hoe wordt het lichaam van iemand die omgekomen is bij een brand geborgen als het (groten)deels verwoest is door de vlammen en de rook?

Mijn vraag komt voort uit het drama dat vannacht plaatsvond in Leeuwarden. Is er een reële kans dat het slachtoffer nog gezien mag worden door ouders/verzorgers? En hoe ruimen ze het lichaam op zonder dat het uit elkaar valt? (klinkt misschien heel luguber, maar de kans dat het lichaam dan niet meer intact en met elkaar verbonden is lijkt me bijzonder groot)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het opruimen gaat ongeveer hetzelfde als wanneer iemand voor de trein is gesprongen. Als het lichaamiet meer aan elkaar zit dan zijn verschillende mensen bezig met van die grijpstokken de resten bij elkaar te zoeken en die gaan tijdens het zoeken in een plastic zak. Daarna kan een begrafenis plaatsvinden waarbij gewoon een kiste stoffelijke resten omhult. Identificatie is op het oog niet meer mogelijk. Dit wordt gedaan aan de hand van sieraden kleding etc. Om de waarschijnlijkheid van een identiteit vast te stellen. Als dat ook niet lukt kan dat aan de hand van DNA onderzoeker door gebitsgegevens te vergelijken met gegevens van de tandarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100