Zijn er echt meer mensen rechtshandig dan linkshandig?

En is dat ook zo in bijvoorbeeld Israel waar ze van rechts naar links schrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In tegenstelling tot de meeste diersoorten, die geen voorkeur lijken te hebben voor het gebruik van de linker- of rechterledematen, is de mens meest rechtshandig. Naar schatting 10 tot 15 procent van de mensheid is linkshandig. Over het algemeen zijn er meer linkshandige mannen dan vrouwen, in percentages ongeveer 10% meer. Eén helft van een eeneiige tweeling heeft 20% kans om linkshandig te worden. Het fenomeen dat sommige mensen geen voorkeurshand hebben en bijvoorbeeld kunnen schrijven met rechts én links wordt tweehandigheid of ambidextrie genoemd.

Ja.

Ik ben voor 85% rechtshandig. de meeste dingen lukken mij gewoon niet met links.

Het heeft met iets in je hersenen te maken, en is daarmee genetisch bepaald bij de geboorte. Dus hoe je later leert schrijven, maakt dan eigenlijk niet zoveel uit.

Ik ben linkshandig, deel van een grote minderheid dus. Dat ze in Israel van rechts naar links schrijven lijkt mij eerder een voordeel dan een nadeel voor linkshandigen. Je gaat dan niet met je hand over het geschrevene heen.

Ik schrijf links en gooi een bal met rechts. Zo zijn er nog wat dingen. Ik formuleer het meestal precisie links en met kracht rechts. Op de lagere hebben ze wel geprobeerd om me met rechts te laten schrijven. Mijn Opa was ook links alleen in zijn tijd konden ze nog (pijnlijk) afdwingen om hem met rechts te laten schrijven. Door gedwongen rechts te schrijven kon hij uiteindelijk schrijven met links of rechts. Klas lokalen zijn ook gericht op rechts schrijvers want ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die vertelde dat de ramen van het klaslokaal aan de rechterkant zaten. (daglicht op schrijfblad zonder hand schaduw)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100