Wat is de meest bijzondere gave die is vastgesteld bij een mens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De gave van het hebben van overzicht over de hele wereld en ver daar buiten (heelal)

De gave om te denken en te beredeneren.

Het vermogen tot denken en relativeren. Toegevoegd na 22 minuten: Dusm kunnen nadenken,

Muzikaliteit is een bijzondere gave, vogels kunnen ook wel mooi fluiten, maar ze kunnen dat niet in harmonie met andere vogels. Mensen kunnen samen complexe harmonieuze muziek maken.

Naar mijn mening is de meest bijzonder gave van de mens die vastgesteld is is het feit dat wij ons ervan bewust zijn dat we leven.

De gave om zichzelf te kunnen vergelijken met anderen om vervolgens te kunnen constateren dat er altijd iemand is die het beter heeft.

Kunnen lief hebben en respecteren (niet iedereen kan dit) en misschien ook wel intuïtie

Ik denk dat iedereen daar een persoonlijk antwoord op heeft.. Denken is niet zozeer een gave, het is een kwaliteit of eigenschap dat 'de mens' bezit.. Elke mens kan denken.. en ik vermoed dat je het eerder over een 'talent' hebt.. Sommigen vinden Schilderkunst dé mooiste 'gave' omdat het jou diep vanbinnen kan raken anderen worden geraakt door muziek, poëzie,.. en nog zoveel andere creatieve talenten.. Sommige mensen geloven in spirituele gaves.. ikzelf weet niet of dit een feit is of niet.. het zou in elk geval mooi zijn om op zo'n diepe manier contact te maken met je medemens (of met de overledenen).. Psychologie is ook een talent, je hebt heel wat eigenschappen nodig om iemand af te kunnen lezen zonder veel woorden..en de juiste woorden kunnen antwoorden in de gepaste situaties zoals je ziet.. er zijn ontelbaar gaves.. maar de gave die het meest bijzondere is.. kan jij alleen maar voor jezelf uitmaken, welke jou het diepste raakt :)

Improvisatie! Reeds vanaf het ontstaan heeft de mensheid zich aangepast aan diverse omstandigheden.

Mind over matter. Dat we bewuste keuzes kunnen maken, zelfs als die strijdig zijn met onze biologische instincten (eten, etc). Deze geestelijke rijkdom van de mens omvat liefde, vooruitdenken, abstractie, redenatie, etc.

De gave om te huilen.

De gave om te kunnen spreken én te begrijpen wat de ander terug zegt.

de gave om van goed brood stront te maken.

Geheugen.

De gave van communiceren, de gave van bewustzijn van zichzelf... Geen enkel ander wezen heeft de mogelijkheid kan zelfreflectief worden...

dat de mens zelf kan nadenken en creativiteit vooral in geval van nood zou dat goed van pas komen

De gave om mogelijkheden in de "toekomst" te zien.

Fantaseren! (het schijnt dat dieren dit niet kunnen) Het is toch heerlijk om je zelf nu op een zonnig eiland te denken waar het een graad of 25 is. met evt een (je eigen) knappe man/ vrouw als je echt op dreef bent.

Slapen: en daardoor alle ellende even kunnen vergeten.

De meest bijzonder gave is toch wel een geboorte of bevalling.

De gave van het liefhebben.

zoals je merkt is de meest bijzondere gave voor eenieder anders, de een vind dit het kunnen praten met jezus de ander zal zeggen dat het chi energy is of het controleren (aan/uit zetten) van je hart. een van de meest opmerkelijke gaves vind ik het kunnen creeeren van objecten, muziek en geschriften die de gehele wereld kunnen berijken en boeien.

Wat dacht je van de gave tot compassie... de gave om kunst te creëren

De gave om bewust een keuze te maken en de gave om lief te hebben.

De gave om voort te kunnen planten. Elk nieuw kindje is toch weer heel bijzonder!

Heel persoonlijk, deze twee: De gave om je verbonden te kunnen voelen met alles en iedereen om je heen. Het jezelf kunnen blijven verwonderen over nieuwe dingen ('sense of wonder'). Driewerf hoera voor de spiegelneuronen!

Dat we er ondanks alle reeds genoemde bijzondere gave toch steeds opnieuw in slagen er met z'n allen zo'n puinhoop van te maken. Echt.. ik kan er met bewondering naar kijken (En doe zelf op z'n tijd helaas net zo hard mee hoor!)

Dat we muziek kunnen maken, niet als een vogeltje steeds het zelfde muziekje, maar we kunnen nieuwe muziek beenken en uitvoeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100