Welke dictator allertijden heeft de meeste doden op zijn geweten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

-Lenin:4 miljoen ; -Stalin:42,7"; -Tsjang Kai Sjek :10,2 ; -Mao:37,8; -Hitler:20,9; -Tojo Hideki:3,99; -Pol Pot:2,4 .

Bronnen:
http://www.geschiedenis.nl/index.php?beric...

Zoals c4th al aangaf in http://www.goeievraag.nl/vraag/dictator-meeste-moorden-geweten.27900 Voor de meeste mensen, staat Hitler bovenaan het lijstje van dictators die de meeste slachtoffers heeft gemaakt, maar je mag je afvragen, of dat daadwerkelijk ook zo is. Verantwoordelijk voor de meeste slachtoffers waren. 1. Mao Zedong staatshoofd in China. 40 miljoen, waarvan 30 miljoen zijn verhongerd door mislukte landbouwhervormingen, 10 miljoen zijn bewust vermoord. 2 Adolf Hitler staatshoofd in Duitsland. 34 miljoen, waarvan ca. 6 miljoen joden, zigeuners, homoseksuelen en geestelijk gehandicapten. 3 Josef Dzhugashvili, Stalin, staatshoofd in USSR. 20 miljoen gewoon volkerenmoord.

Bronnen:
http://www.heijmerikx.nl/2008/01/17/van-ts...

Zelf denk ik dat Hitler dat is want hij heeft echt heel veel joden op zij geweten maar het kan ook een andere zijn, maar in de 1ste wereld oorlag waren er ook veel mensen die andere hebben gedood.

Bronnen:
Boeken

Stalin wordt verweten de meeste moorden van alle tijden (30 miljoen) op zijn geweten te hebben. Hij dode zelfs zijn eigen burgers.

Bronnen:
bijbelstudie.110mb.com/BW/66Op/Uitleg/Verk...

Hitler ,Idi Amin vlak die ook niet uit de slachter van Afrika .

Het is wel een dictator,maar geen menselijke,althans niet één mens. Het geloof en dan maakt het niet uit welk geloof. Dat heeft de meeste doden op z'n geweten.

De bijbelse Kain. Hij was een echte tiran en heeft een kwart van de wereldbevolking vermoord. Kain sloeg Abel immers dood!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100