als een tv een zwart beeld uitzendt is het beeld donkerder dan als de tv uitstaat, heb energie nodig hebt om zwart uit te zenden?

Zwart is het ontbreken van licht, het ontbreken van energie, toch heb je energie nodig om een beeldbuis zwart beeld te laten tonen.....

Een beeldbuis zonder energie is grijs, als je de beeldbuis aanzet en een zwart beeld wilt projecteren is de beeldbuis donkerder dan als hij uit staat....hoe wordt de energie ingezet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, want de backlight staat altijd aan als het zwart uit zend

Ja. zolang de televisie aan is verbruikt zij stroom :)

Dat is afhankelijk van wat voor tv je hebt: Conventionele beeldbuis: Ja er wordt minder energieverbruikt want de catrhodestraal hoeft geen enegie op het fluoriserende raster te "schijnen" LCD-TV: Nee verbruikt niet minder energie. De backlightlamp brand namenlijk altijd Plasma TV: Ja er wordt energie verbruikt. Aangezien een plasma is opgebouwd uit duizenden "kleie TL-buisjes" zullen die op de donkere plekken niet schijnen. Dit is ook de verklaring waarom een LCD-TV een constant energieverbruik heeft en een Plasma TV niet.

Correctie: "Plasma TV: Ja er wordt energie verbruikt." moet zijn: Plasma TV: Ja er wordt minder energie verbruikt.

Sorry maar dat het beeld zwarter is als ie aanstaat dan wanneer ie aan staat lijkt mij kul. Volgens mij lijkt dat zo omdat de weerspiegeling van het omgevingslicht misschien meer opvalt als de tv uit staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100