Is het zo dat als je meer van de wereld weet dat je dan ook meer ziet?

De kunst is ook steeds complexer geworden, zodanig dat we zelfs onze eigen fantasie op papier zijn gaan zetten. En toen de Europeanen naar Amerika gingen moesten ze hun boten aan de inboorlingen beschrijven voordat die ze zagen.

Er bestaat een tekening van een golf die een aantal honderden jaren geleden is gemaakt in Japan. Hij is opzienbarend (leerde ik van de tv) omdat er zoveel detail in zit. De golf breekt namelijk uit en steeds kleinere andere golfjes, en schijnt uniek te zijn.

Kun je dingen zien die geen enkele houvast hebben met wat je al kent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het alles te maken heeft met geinteresseerd zijn in zaken. Iemand die geen interesse heeft voor de wereld om zich heen, zal ook geen nieuwe dingen zien. Die kijken wel maar zien niks. Om je vraag te beantwoorden :Het is niet zo dat je meer ziet als je meer weet. Je weet pas meer als je meer ziet. Je kunt het al zien bij kinderen van 2 of 3 jaar. Het ene kind kijkt overal om zich heen en vraagt van alles over wat hij of zij ziet. Een ander kind kijkt ook wel maar ziet niet zoveel als de ander omdat het zich minder of niet interesseerd voor de wereld om zich heen.

Je kan wel dingen zien die niet gebaseerd zijn op dingen die je kent. Echter, het zal niet snel gebeuren, omdat het je niet opvalt & je er minder begrip mee zal hebben. Kennis breidt zich naar mijn mening uit door te bouwen op wat je kent. Ik kan jou niet de wiskunde van de snaar theorie uitleggen, voor je lineaire algabra kent, bv. Als jij altijd door bossen met loofhout gelopen hebt, zal je zien dat een naaldboom speciale naalden heeft, maar als je nog nooit een boom gezien hebt, zal je eerst opvallen dat er een stam is, dat de boom naar boven uitgroeit en dat er groen spul aan zit, wat naalden schijnen te zijn. Oftewel: Nieuwe kennis tot je nemen zonder framework waarin de kennis past leidt tot kennis waar je niet mee kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100