Kan iemand mij iets uitleggen over kwadratische formules? Ik wil graag een parabool kunnen maken op basis van een formule

Dit zou me erg helpen met wiskunde

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kwadratische formule is een tweedegraads formule. Bijvoorbeeld y=x^2. Deze gaat heeft een minima in de oorsprong en loopt daarna met een boog omhoog. Alsjeblieft, ik heb je wat uitgelegd over kwadratische formules.

Neem je hebt y=5x-20 Dan neem je voor x bijvoorbeeld 5 Dan krijg je 5 x 5 - 20 25-20=5

Een formule waarvoor geldt: y = ax^2+b voor willekeurige getallen a en b (a is niet 0). Dat is een kwadratische vergelijking.

Het tekenen van een parabool gaat het makkelijkst als je eerst een tabel maakt met een aantal punten. Je schrijft een aantal x-waarden op en rekent daarmee de y-waarden uit. Als je deze coördinaten hebt, kun je ze in een assenstelsel zetten en de parabool tekenen. Zie de afbeelding voor een voorbeeld.

Het is een vrij simpele procedure. 1) Vind de formule/functie f(x) = ... of y = ... 2) Maak een tabel van waarden die er toe doen. Kies eerste een domein. Dan kies je daarbinnen wat punten en daarvoor bereken je y of f(x). 3) Plot de punten in een assenstelsel en trek er een vloeiende (parabool) lijn doorheen. 4) Vergeet niet de kromme te benamen (y, f(x), ...) en de assen te labelen en de juiste nummering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100