Hoe kan het dat je je ogen niet kan openhouden tijdens het niezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tijdens het niezen kan je je ogen niet open houden als je niest. Je knijpt ze in een reflex dicht. Het meest waarschijnlijk is dat de ogen geirriteerd raken door niezen en dat het sluiten ervan die irritatie verlicht. Dat je ogen er anders uit zouden schieten is beslist niet de reden.

Niezen is een reflex die voorrang krijgt even op alle processen en één ervan is dat de ogen sluiten...

Omdat anders je ogen eruit kunnen schieten!!!!! Dus probeer het maar niet. 't Kan goed gaan maar 't kan ook fout gaan!

Dat heb ik ook als ik in bed lig,'s nachts! Maar even serieus,dat is een reflex,net zo als je (dat heb ik tenminste) tijdens het niezen ook helemaal niets meer hoort! Waarom dat zo is,ik denk ter bescherming van je ogen,maar daar ben ik niet zeker van en ga dus ook geen gissingen doen!

Al je spieren span je dus ook die van je ogen je hebt een enorme kracht die je eruit niest,sterker nog ik pies soms zelfs in mijn broek die spieren kun je zelfs niet beheersen hahha.

Als je niest veroorzaakt dat een sterke luchtstroom waarbij stofdeeltjes kunnen opdwarrelen. Om je ogen hiertegen te beschermen sluiten ze automatisch, daar kun je niets tegen doen.

http://www.goeievraag.nl/vraag/ogen-openhouden-niezen.2193 Hier kun je ook wel wat antwoorden vinden.

Gelukkig kan ik dit wel tijdens het autorijden, net als gapen. Waarschijnlijk is het een reflex die je zo hebt aangeleerd, maar dit kun je ook veranderen zoals in lastige situaties.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100