Welke organen hebben we praktisch niet nodig? Bijv. blinde darm, stuitje, amandelen, verstandskies...

Weet jij het antwoord?

/2500

Van het oorlelletje is niet bekend waarom we het hebben. Het schijnt totaal overbodig te zijn.

Hoewel je milt bijzonder nuttig en waardevol is, kun je zonder als het moet. Verder kun je af met één nier, zolang de andere goed werkt.

Organen die we niet meer nodig hebben, die bijvoorbeeld in de loop van de evolutie hun functie verloren hebben, noem je rudimentaire organen ofwel rudimenten. Een voorbeeld daarvan is inderdaad de dikke darm.

-Onze navel (ziet er wel leuk uit, maar doet niks meer) -het onderste paar ribben (de 'spare-ribs') -onze teennagels behalve die op de grote teen (soms handig om mee te krabben) -de kleine teen -lichaambeharing (we dragen toch kleding, dus de isolatie is niet meer nodig) -en tepels bij mannen.. Wat ik liever had willen hebben, is iets meer longvolume en wat minder maagvolume, en misschien een iets grotere blaas en een stukje dikke darm minder.

Amandelen zijn toch best wel belangrijk.. om schadelijke bacteriën tegen te houden.

Organen waarvan je er twee hebt, bijvoorbeeld met 1 nier kan je leven, het zal de kwaliteit verminderen, dat wel.

Vrouwenborsten zijn overbodig wanneer de vrouw niet zwanger of zogende is. Bij alle zoogdieren slinken de tijdens de zwangerschap gezwollen borsten weer na de zoogperiode. Bij de mens is de permanent gezwollen vrouwenborst misschien wel zo geevolueerd omdat het aantrekkelijk werd gevonden, maar nodig is het dus niet. Toegevoegd na 2 uur: Oeps nee... niet bij alle zoogdieren. Ook koeien hebben blijvende borsten.

Je kunt alles gebruiken, maar ook een hele hoop dingen kun je missen, maar dat maakt deze delen niet nutteloos.

beharing is grotendeels nutteloos, want door onze kleren blijven we warm. Van grote delen van de hersenen is gebleken dat we zonder kunnen, omdat de overgebleven rest v/d hersencellen het dan overneemt.

Blinde darm is absoluur noodzakelijk, alleen de appendix niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100