Hebben de meeste mensen een 'ingebouwd kompas' ten opzichte van hun eigen huis?

Als ik bij een vriendin van mij ben, die in de buurt woont, dan ben ik me ervan bewust dat haar voordeur ten opzichte van die van mij aan de rechterkant zit. Echter ik 'voel' dit ook altijd wanneer ik in een andere stad ben of zelfs in een ander land. Ik heb een heel duidelijk gevoel van wat 'links', 'rechts', 'onder' of 'boven' is en ben me hiervan bewust. Ook wanneer ik in een ander bed slaap, denk ik er altijd even aan hoe dit bed staat ten opzichte van mijn eigen bed. En het gekke is dat het altijd klopt.
Is dit normaal? Doen de meeste mensen dit? Of is dit iets geks wat ik doe?
En, wanneer dit iets is wat de meeste mensen niet doen, hoe noem je dit verschijnsel dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

blijkbaar heb je een uitstekend richtingsgevoel. dat is niet gek, wel meer mensen hebben dat. persoonlijk vind ik het wel iets om jaloers op te zijn, want ik zie kans te verdwalen in een gang met twee deuren.

Sommige mensen hebben een zeer sterk ontwikkeld oriëntatiegevoel. Mogelijk heeft dit met de evolutie te maken en komt nog uit de tijd, dat men, ten alle tijden, weg kon vluchten de juiste richting heen. Als ik in een hotel moet overnachten, kijk ik altijd waar de nooduitgang is, dat hoef ik maar een keer te zien en ik weet het, mogelijk is dat het zelfde, , denk ik aan mijn eigen woning, dan ' zie' ik een soort beeld van de omgeving en weet aan welke kant het dorp is, waar mijn kennissen wonen, waar de polder is, het noorden, de kust enz. Mogelijk is dit een soort sterk bewust zijn van je leefomgeving en de plaats waar je zich bevind. Het is echter wel ongebruikelijk, want veel mensen hebben hier totaal geen idee van, zo gauw ze de deur achter zich dicht trekken, weten ze b.v. het noorden niet eens meer. Of er voor het verschijnsel van zich zo sterk bewust zijn van je leefomgeving, een naam is, weet ik niet. Dat het bestaat, zeker wel, maar jij hebt het wel heel sterk! Heb je dit in een bos ook zo?

Volgens mij verschilt het per persoon hoe sterk dit gevoel ontwikkeld is en het helemaal niet raar om er op te letten waar je precies bent. Mijn moeder heeft precies hetzelfde als jij, ik heb het een beetje en sommige mensen hebben het helemaal niet (lijkt het).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100