Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Vebetert muziek van Mozart, je ruimtelijk inzicht tijdenlijk of maakt zijn muziek je ruimtelijk inzicht voor altijd beter?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
485
Amadea
12 jaar geleden
Volgens phartiphukborlz is dat de muziek van Bach. Zie zijn vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaat-waarop-shirt-spannen-vervolgens.284787

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In de Trouw heeft hierover een artikel gestaan, zie hieronder, het maakt het ruimtelijk inzicht niet voor altijd beter:

De psychologen concluderen nu dat het effect niet in Mozart zit, maar in de arousal, de opwinding die hij in het brein teweegbrengt. Geen wonder dat muziek van Philip Glass, door velen als rasperig ervaren, dat ook doet. Maar te sterke cerebrale prikkeling leidt tot weer overalertheid en werkt averechts: doe geen vouwtaken na speed metal, schrijven de psychologen.

De onderzoekers betwijfelen of Mozart neuronen opwarmt die helpen bij ons ruimtelijk inzicht. Zoiets heet priming: soms activeren we ongemerkt hersencellen die zich daardoor sneller iets herinneren of een probleem doorzien waar ze anders ook bij assisteren. Het is de vraag of Mozart en ruimtelijke taken dezelfde hersenhelft activeren, laat staan dezelfde hersencellen. Nee, Mozarts muziek windt ons van boven wat op: en heel tijdelijk zien we dan ruimtelijk scherper.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Veel muziek van Mozart is bijzonder mooi, maar het zal aan je inzichten niet veel veranderen,hoe mooi het ook is, je kunt hoogstens naar meer verlangen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding