Wat zijn trillingen?

We hebben een thema en dat gaat over straling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een trilling is een heen en weergaande beweging van een object gemeten in tijd. Trillinghoogte wordt weergegeven in frequentie, het aantal bewegingen per sec, ook wel Herz genoemd. De trilling sterkte (amplitude) wordt gemeten in m/sec2 Trillingen versterken elkaar in de heen en weergaande beweging. Trillingen worden ook voortgeplant in lucht, dit heet geluid. Ook in water, staal en andere materialen worden trillingen voortgezet. Trillingen brengen andere objecten in beweging. Het oor wordt geactiveerd door muziek. Onbalans in een wiel laat een auto trillen, naarmate de snelheid hoger wordt kunnen andere objecten gaan rammelen in de auto. Dit meerammelen van andere objecten wordt resonantie genoemd. De zangeres die met haar stem een glas kapot zingt versterkt de natuurlijke frequentie van het glas met haar stem tot het breekt. Iedere machine en/of onderdeel heeft een eigen frequentie (trilling) die kan worden versterkt door andere onderdelen. Al onze organen hebben een eigen frequentie waarin ze gaan meerammelen of resoneren.

Even op wikipedia kijken en je weet het: Een trilling of oscillatie is een periodiek herhaalde omkering van de bewegingsrichting. Een trilling wordt vaak veroorzaakt door de verstoring van een stabiele evenwichtsituatie.

Alles heeft te maken met trillingen. Van klein tot groot, alles heeft zijn eigen specifieke trilling. Trillingen kunnen andere trillingen beïnvloeden en daar ligt het eigenlijke probleem van straling.In een magnetisch veld zoals aardstraling of in een elektromagnetisch veld zoals van Electra, GSM, Umts enz. zijn trillingen oftewel frequenties aanwezig die overeen komen met de frequenties van delen van een menselijk of dierlijk lichaam. Een voorbeeld daarvan is ons celmembraam, dat de in- en uitgaande stoffenstroom regelt van elke cel, heeft als hoofdfrequentie 22,5 Hrz. Als dat celmembraam continue bestookt wordt door eenzelfde frequentie maar dan een sterkere of zwakkere (amplitude) is de kans (90%) dat er een verandering optreed in het functioneren van dat celmembraam. De functie wordt dan als het ware naar beneden of naar boven getrokken. Gebeurd dat bij te veel cellen van een orgaan dan gaat dat orgaan sneller of langzamer werken met alle gevolgen van dien.

Bronnen:
http://www.arboportaal.nl/onderwerpen/fysi...
http://www.naturalcare.nl/Straling/Stralin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100