Waarom halen mensen links en rechts door elkaar?

Heeft dit te maken met verschil in de hersenhelften, omdat vrouwen hier meer last van hebben doordat vr. hersenhelften meer op elkaar lijken dan mannelijke?

Toegevoegd na 11 uur:
Na een dag krijg ik allemaal plausibele antwoorden,allen bedankt hiervoor, maar iedereen weet toch waar rechts zit als we iemand een handdruk geven ter begroeting?Ook vrouwen weten dat. Ik weet nu nog steeds niet waarom juist vrouwen dat vaak door elkaar halen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het heeft te maken met de samenwerking tussen je beide hersenhelften, en met je ruimtelijk inzicht. Als je ruimtelijk inzicht niet voldoende is ontwikkeld heb je ook minder coördinatie, en dat heb je nodig voor het onderscheid tussen links en rechts.

Ha, die AMC; Misschien een stoornis in de oog/hand-coördinatie?

Veel mensen weten niet dat de duim rechts zit aan de linker hand als je de palm naar beneden houdt.

Ze hebben moeite met links EN rechts... Als ze een richting zouden onthouden en die zouden linken aan EEN hand dan zouden ze zich nooit vergissen... Dus als ze alleen links zouden onthouden en dan die ene links hand zouden onthouden, dan was er geen probleem... Dan was links de richting die ze wisten en rechts de richting die ze niet wisten, dus nooit een vergissing... Zo heb ik dat geleerd, want als taxi-chauffeur mag je je niet vergissen... Nee heeft niets te maken met hersenhelften en niets met vrouwelijk en niets met gedroogde pompoenenpitten...

Er zijn mensen voor wie dit een probleem is. Soms is dit een op zichzelf staand probleem, soms is het gecombineerd met een vorm van dyslexie of dyscalculie. Een jip-en-janneke verklaring is: als er twee mogelijkheden zijn, en er zijn teveel manieren om er naar te kijken (van voren of van achteren, via de spiegel of van een foto af, voor linkshandigen of rechtshandigen) hou je uiteindelijk 50% kans over dat je goed kiest. Dat heeft niets met intelligentie te maken, maar het is gewoon een vorm van inzicht.

Bronnen:
http://www.gemmajansen.nl/pivot/pivot/entr...
http://www.orthopedagogiek.com/sub-typen1.htm

Voor de gelovigen onder ons is dat helemaal geen probleem, dat hebben wij katholieken voor op de ongelovigen. Wij maken namelijk altijd met onze rechter hand een kruis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100