Ik vraag me eigenlijk af of vissen er al waren voor dat de mens op aarde kwam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerste vissen zo'n 500 miljoen jaar geleden. Eerste mensachtigen zo'n 5 miljoen jaar geleden. Toegevoegd na 20 minuten: Als je er van uit gaat dat er al zo'n 4 miljard jaar leven bestaat op aarde en je zou die 4 miljard jaar samenproppen tot 1 dag van 24 uur dan komen de vissen om 21.00 uur aan de beurt en de mensachtigen pas iets na 23.58 uur. Een taal spreken we pas zo'n 200.000 jaar, dus vanaf zo'n 4 seconden voor 24.00 uur.

Bronnen:
http://nl.wikibooks.org/wiki/Evolutie/Tabe...

Absoluut. Vissen waren de eerste gewervelden en zijn al ontstaan in het Cambrium (grofweg 500 miljoen jaar geleden). De mens in zijn huidige vorm (Homo Sapiens) is slechts ongeveer 200.000 jaar ontstaan als soort. Toegevoegd na 1 minuut: 200.000 jaar geleden*

volgens de evolutietheorie komt al het leven uit het water

jep ja vissen komen met zo,n 450 miljoen jaar later

Als aanvulling op de vorige antwoorden hierbij een tijdschaal van de evolutie Toegevoegd na 2 minuten: Klik erop voor het originele formaat.

Inderdaad. En als je de tijd op een klok zou zetten, dan bestaat leven op aarde ongeveer 12 uur en de mens bestaat daarvan pas 20 seconden.

Vissen en andere waterdieren werden door God op de vijfde scheppingsdag tot bestaan gebracht (Ge 1:20-23) (Genesis 1:20-22) . . .Verder zei God: „Dat de wateren een gewemel van levende zielen voortbrengen en dat vliegende schepselen over de aarde vliegen langs het vlak van het uitspansel van de hemel.” 21 En God ging ertoe over de grote zeemonsters te scheppen en elke levende ziel die zich beweegt, waarvan de wateren gingen wemelen naar hun soort, en elk gevleugeld vliegend schepsel naar zijn soort. Toen zag God dat [het] goed [was]. 22 Daarop zegende God ze en zei: „Weest vruchtbaar en wordt tot vele en vult de wateren in de zeebekkens, en laat de vliegende schepselen tot vele worden op de aarde.” Toegevoegd na 5 minuten: Daarna schiep God mensen op het einde van de zesde scheppingsperiode of 'dag'.

Zeker. Longen van een mens zijn sterk aangepast aan een leven op aarde en een mens kan niet aan huidoppervlak ademen. Meerdere vissoorten echter zijn in staat tot huidademhaling, een passieve manier om zuurstof op te nemen, en de kieuw is daar een uitgebreide versie van. Ook amfibieen en enkele reptielsoorten (als uitbreiding van hun longen) maken hier gebruik van. Op het plaatje zie je de ontwikkeling van longen in verschillende diersoorten. A is een oermodel zwemblaas van een vis. B kikker, C salamander, D pad, E reptiel, F vogel. De long van een mens lijkt op die van de vogel zonder luchtzakken. (De luchtzakken kunnen doorlopen tot in de botten van een vogel!!)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kikkers
http://www.eciwo.sdu.edu.cn/zhang/zh8.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100