Zijn paranormale mensen en wetenschappers het eigenlijk niet gewoon eens?

Volgens astrofysici van oa CERN kunnen wij slechts 4% van alle energie dat 'er is' waarnemen. De rest van alle energie kennen we simpelweg niet. Kan het niet zo zijn dat sommigen de mogelijkheid hebben bepaalde onbekende energieën wel te zien... Het lijken tegenpolen de nuchtere wetenschappers en de paranormalen...maar hoe oneens zijn ze het eigenlijk echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zijn het gewoon oneens, je kunt geen radioactieve straling zien, dat is ook energie en het is onmogelijk om die te zien. De energie die de paranormalen menen te zien bestaat volgens de wetenschap niet eens.

er is door een wetenschapper een flinke geldprijs uitgeloofd voor de mens die kan bewijzen dat hij paranormaal is. nog altijd staat het bedrag veilig op de bankrekening. het is makkelijker om goedgelovige (en vaak kwetsbare) mensen uit te buiten dan een wetenschapper te overtuigen. overigens zijn niet mensen die beweren paranormaal te zijn oplichters. sommigen menen echt dat zij bepaalde krachten hebben. hiernaar is onderzoek gedaan en het blijkt dat bepaalde hersengebieden (die ook veel actief zijn bij mensen die religieus aangelegd zijn, hallucineren en schizonfreen zijn) actiever zijn dan bij mensen die beweren niet paranormaal te zijn. dus nee, ze zijn het niet eens. paranormale mensen menen dat zij zaken waarnemen buiten zichzelf en dat die zaken echt bestaan, maar dat verder niemand ze kan zien. wetenschappers menen dat paranormale mensen zaken waarnemen die er niet zijn als gevolg van een afwijkende hersenstructuur.

Nee, wetenschappers en paranormaalgelovers zijn het niet met elkaar eens. Paranormaalgelovers gebruiken inderdaad vaak het argument dat jij aanhaalt: "er is nog zoveel dat wij niet kunnen waarnemen". Ze zeggen dan dat sommige mensen die dingen tóch kunnen waarnemen. Op die manier zou paranormaliteit wetenschappelijk verantwoord zijn, zo beweren ze. Die bewering gaat helaas niet op. Laat me uitleggen waarom dat zo is. Laten we eens meegaan met de paranormaalgelovers, en ervan uitgaan dat paranormalen inderdaad "iets" kunnen waarnemen dat andere mensen niet kunnen waarnemen, en dat ook de wetenschappers met al hun uiterst gevoelige meetapparatuur niet kunnen zien. Zou kunnen, toch? Maar ALS dat dan zo is, dan zou een paranormaal persoon zijn gave kunnen gebruiken om dingen te vertellen die a)  hij niet kan weten b)  controleerbaar waar zijn. Het maakt niet uit of hij die onzichtbare energie gebruikt om "om een hoekje te kijken", of om iemands gedachten te raden, of om een dobbelsteen te beïnvloeden. Waar het om gaat is dat hij laat zien dat hij iets kan waarvoor, met de bekende middelen, geen verklaring is. Dat is de manier waarop alle testen werken. Simpel gezegd: "je beweert dat je iets kunt - welaan, laat maar eens zien". Juist dat is nog nooit iemand gelukt. Toegevoegd na 4 minuten:   Er blijven dus twee mogelijkheden over. 1.  De paranormale persoon kan iets waarnemen dat de rest van de mensheid, en de wetenschappelijke apparatuur, niet kunnen waarnemen. 2.  De paranormale persoon kan niets speciaals waarnemen. Als 1 al waar is, dan kan die persoon dat "iets", of die "energie", weliswaar waarnemen, maar hij kan er niets mee doen. Maar als iemand er niets mee kan doen, dan kunnen we net zo goed zeggen dat hij het helemaal niet kan waarnemen. Er is namelijk geen verschil tussen enerzijds iets zien maar niet kunnen vertellen wat je ziet, en anderzijds niets zien. Daarom is mogelijkheid 2 de meest waarschijnlijke verklaring. -- Samenvattend: nog nooit is iemand erin geslaagd te laten zien dat hij via paranormale weg informatie kan verkrijgen, of dat hij via paranormale weg zijn omgeving kan beïnvloeden. Nog korter: nog nooit is iemand erin geslaagd te laten zien dat hij via paranormale weg ook maar *iets* kan. Conclusie: er gaapt nog altijd een enorme kloof tussen de overtuiging van de paranormaalgelover en de kennis van de wetenschapper. Dat die kennis uitermate beperkt is, doet daar niets aan af.

Wat ook belangrijk is is om te weten is dat het hier om totaal andere energieën gaat. Toegevoegd na 12 uur: Na de vraag om mijn stelling te onderbouwen op goede vraag, deze uitleg. Alle materie bestaat uit energie. Ook zijn er een aantal andere energien, zoals bewegingsenergie. De meeste staan in de eerste link. Dit gehele artikel is wel interessant om te lezen. Dit is wat de wetenschap zegt over energie. Bedenk ook dat als je bijvoorbeeld moe bent en je zegt ik heb geen energie meer over, dat dit ook geen wetenschappelijke energie is. Waar de paranormale mensen het over hebben is geheel andere energie. Hier wordt gesproken van energie die je ervaart en die in je zit. Goede en slechte energie en weet ik het allemaal wat. Vooral het idee van slechte energie gaat totaal niet op, voor de wetenschappelijke energie. Wat we dus moeten bedenken is dat de een over totaal iets anders gaat dan de ander, ondanks dat ze dezelfde naam hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Energie#Vorme...

Leuke theorie maar het gaat hier om 'energie' die niet aangetoont is (ook niet door paranormale mensen) en die bovendien (in veel gevallen althans) ook nog "intelligent" en/of "bewust" is van zichzelf en/of omgeving en als zodanig opgenomen/gevangen/waargenomen wordt door een paranormaal begaaft persoon. Dat is wel een TE grote overbrugging met de aantoonbare en algemeen geaccepteerd realiteit. Echter: goede wetenschap kenmerkt zich door niets vooraf uit te sluiten.

Het is net anders. De materie die wij in het heelal kunnen waarnemen is inderdaad maar 4%(4.6% om precies te zijn). Daarnaast is er donkere materie (23%) en een groot deel donkere energie (72%) Deze onbegrepen vormen van materie/energie zijn voor de wetenschap nog onbegrepen, maar de effecten zijn wel degelijk aangetoond. Donkere materie reageert niet met gewone materie maar we 'voelen' wel de zwaartekracht. De donkere energie zorgt voor de versnelde uitdijing van het heelal. Hoewel we deze energie/materie niet goed begrijpen weten we wel wat het is en wat het doet. Paragnosten gebruiken energie in vage en breede termen die niets te maken heeft met de natuurkundige en wiskundige betekenis van energie.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_energy
http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_matter

Wetenschappers ontkennen helemaal niet dat paranormalen mogelijk een onbekende vorm van energie zouden kunnen gebruiken. Die verklaring is helemaal niet nodig omdat er ten eerste al niets is waaruit blijkt dat paranormalen überhaupt iets kunnen waar een verklaring voor nodig is. Je hoeft er zelfs niet voor naar Amerika om de beroemde prijs van Randi op te halen. Er is tegenwoordig ook een (wat meer bescheiden) Vlaamse prijs: De Sisyphus Prijs van 10.000 EURO Het geld ligt om de hoek voor alle paranormalen. Als paranormalen eerst eens zouden kunnen laten zien dat ze werkelijk kunnen wat ze zeggen te kunnen dan zou er pas naar een verklaring van dat verschijnsel gezocht kunnen worden. Maar zonder een verschijnsel hoef je ook niet naar een verklaring te zoeken.

Bronnen:
http://skepp.be/prijzen/sisyphus-prijs-%E2...

Wetenschappers zoeken naar verklaringen en antwoorden. De meeste paranormale mensen doen precies het zelfde. De wetenschappers kunnen alleen maar wat, met meetbare dingen, verklaarbare zaken, mogelijke verklaringen en zullen niet zo snel zoeken naar paranormale oplossingen omdat dit voor hun niet bestaat, niet mogelijk is. Veel paranormale mensen zoeken eigenlijk naar precies de zelfde dingen om zo veel mogelijk uit te sluiten of iets mogelijk niet paranormaal is. Tot zover is er weinig verschil tussen de wetenschappelijke benadering en die van de paranormale . De wetenschappers zeggen dat alle paranormale zaken onmogelijk zijn. De paranormale zeggen dat de meeste paranormale verschijnselen, niet paranormaal zijn. De uitkomsten zitten dus heel dicht bij elkaar. Met het wel of niet kunnen waarnemen van energie, is dat veel moeilijker, de wetenschap weet, dat ze op dit gebied nog lang niet alles weten. De paranormale mensen werken met energieën die volgens de wetenschappers niet bestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100