is er een grondstof die nooit opraakt

Weet jij het antwoord?

/2500

Hout, zolang je het goed gebruikt Toegevoegd na 27 seconden: [puntje vergeten achter de zin... sorry]

Water zal nooit opraken.

Onder grondstof worden materialen verstaan die in een proces gebruikt worden om iets te maken of te fabriceren. Natuurlijke grondstoffen zijn stoffen die in de natuur gevonden worden, zoals vruchtbare aarde, olie, mineralen, hout en andere gewassen. In productieprocessen kunnen ook niet-natuurlijke grondstoffen gebruikt worden: dit wordt ook wel een halffabrikaat genoemd. De aanwezigheid van natuurlijke grondstoffen in een land is vaak bepalend voor de rijkdom, status in de wereldeconomie en politieke invloed. De OPEC landen zijn hier een voorbeeld van. De laatste jaren blijkt dat grondstoffen steeds schaarser worden, bijvoorbeeld: aardolie, aardgas, steenkool, metaalerts enzovoort. Het is daarom van belang dat economieën zo min mogelijk afhankelijk zijn van eindige grondstoffen en zich meer richten op hernieuwbare grondstoffen. Zo zal hout, mits verstandig beheerd, niet opraken. Andere grondstoffen die niet snel zullen opraken zijn onder andere klei voor de productie van bakstenen en zand voor de productie van glas.

alle grondstoffen raken nooit op. We moeten het alleen niet harder weghalen dan het terug komt.

Klei en zand zijn onuitputtelijk.

In principe zou alles op kunnen raken als je er maar te veel van gebruikt. Alleen zonne-energie zal er altijd genoeg zijn, want als er geen zonne-energie meer is zal er geen zon zijn en dat betekent dat er geen aarde zal zijn, dus tegen die tijd heb je geen zonne-energie meer nodig.

In principe kunnen alle grondstoffen opraken afhankelijk van wat de toekomst ons brengt. Als we er van uit gaan dat de aarde en ons milieu zich min of meer blijven ontwikkelen zoals nu, dan is er geen grond om aan te nemen dat er een grondstof zal verdwijnen in de nabije toekomst, tenzij er machthebbers zijn die daar belang bij hebben... Het eerstvolgende globale probleem zal niet het gemis aan fossiele brandstoffen of bouwstoffen of iets dergelijks zijn, maar het gebrek aan (vruchtbare) ruimte voor landbouw en veeteelt. Overigens is er inmiddels een hele hoop materiaal vrijwel 100% recyclebaar dus deze grondstoffen zullen nooit opraken. Das ook mooi want het meeste van dit spul is nauwelijks biologisch afbreekbaar dus is het prettig als we t blijven gebruiken.

Zuurstof is er ook genoeg. Als we tenminste wat bomen laten staan...

Waterstof (92,7%) is de meest voorkomende element in het heelal. Op aarde is dat zuurstof (49%) Toegevoegd na 47 seconden: (de is het)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100