Komt alle leven op aarde uit 1 bron voort: hebben planten en dieren dezelfde voorvader? En bestaan er wezens die tussen plant en dier in zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

De laatste tijd is er geroezemoes onder wetenschappers over het ontstaan van leven. Sommige wetenschappers denken dat het leven ontstaan is uit één bron, anderen denken dat er meer dan één primordiale levensvorm was. Al deze structuren zouden bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van leven. Het leven op aarde zou gestart zijn als een web, in plaats van alles een boom met één wortel. Theobald analyseerde beide ideeën nauwkeurig. Uit zijn berekeningen blijkt dat de kans op de ontwikkeling van leven 102.860 keer groter is uit een enkele bron, dan uit meerdere bronnen. “Dit antwoord verrast ons niet, maar we zijn wel blij dat de eenheid van leven is geslaagd voor een formele test”, vertelt David Penny, onderzoeker bij het Allan Wilson Center.

Bronnen:
https://www.scientias.nl/aards-leven-komt-...

Mijn filosofiedocente beweert dat alles afstamt van 'het slijm.' Wat dit slijm verder precies is ging ze niet op in, maar zij zegt dat mensen helemaal niet van apen afstammen en dergelijke, dus dat we niet allemaal andere voorouders hebben, maar allemaal dezelfde. Het oerslijm, dus. Maar zoals het antwoord onder mij al zegt, hier wordt over gediscussieerd, het zijn geen feiten. Toegevoegd na 35 seconden: *antwoord boven mij, sorry

Je stelt twee vragen; 1. Alles wijst er op, dat leven slechts één keer is ontstaan, en dat alle leven dus uit dezelfde bron komt. Voornaamste reden om dit te denken is dat een aantal basaal biochemische mechanismes (met name genetische code, en energiemetabolisme) universeel zijn. 2. Mbt 'wezens die tussen plant en dier inzitten'. Zowel planten als dieren zijn maar een kleine subgroep van alle levensvormen. De meeste levensvormen zijn geen plant of dier; Het woord 'tussen' heeft in deze context geen duidelijke betekenis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100