Hoe verloopt een zwangerschap in de ruimte ?

Nu André Kuipers vandaag aan z'n ruimtreis begint vroeg ik mij af hoe een zwangerschap zal verlopen in gewichtsloze toestand, van de conceptie t/m de geboorte. Ik neem aan dat dit expirement nog nooit in de ruimte is uitgevoerd en ook wel nooit zal worden. Iemand enig idee ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zullen eerst andere aardse hindernissen moeten worden "genomen" alvorens Andre Kuipers in de ruimte zal bevallen. Maar er zijn diverse bronnen die schrijven over experimenten met sex in de ruimte. in de bijgaande link vindt je er een.

Bronnen:
http://www.guardian.co.uk/science/2000/feb...

Het antwoord op deze vraag is: Dat weet niemand. Het verhaal in de Guardian blijkt inderdaad een grap te zijn, het is natuurlijk ook onwaarschijnlijk dat NASA dit laat gebeuren. Er zijn verschillende laboratoria op de wereld die zich bezig houden met gewichtloosheid. Dat is belangrijk in het geval we ooit mensen naar Mars willen sturen, of lange tijd in de ruimte willen stationeren. Je kunt je echter voorstellen dat het lastig is om onderzoek te doen naar gewichtloosheid als je op de Aarde bent. Vandaar dat veel onderzoek dat in het ISS (ruimtestation) wordt gedaan hiermee te maken heeft. Er is wel al veel onderzoek gedaan naar de groei van planten en de ontwikkelingen van het menselijk lichaam (vooral onze botten blijken veel sterkte te verliezen als ze niet constant door de zwaartekracht op de proef gesteld worden.) De uitkomsten zijn vaak verrassend, en biologen kunnen maar slecht voorspellen welke rol de zwaartekracht speelt in biologische processen. Hoe een zwangerschap zal verlopen zullen we waarschijnlijk pas over lange tijd zeker weten. Toegevoegd na 3 minuten: Volgens deze bron hebben ratten die in de ruimte geboren zijn, een veel te laag geboortegewicht. Dat is vast stap één in de richting van een antwoord. Toegevoegd na 4 minuten: Bovendien konden ze boven en onder niet onderscheiden,.. daar zit denk ik ook wat in.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/seks-...

De russen hebben in het verleden zonder succes getracht een vrouw zwanger te laten worden in de ruimte en dit is tot op heden niet gelukt. Proeven met andere dieren mits lang genoeg in de ruimte zijn ook niet gelukt, dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het ontbreken v/d zwaartekracht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100