Wat is dit voor insect?

Ik zat wat foto's te maken en dacht dat ik een wesp aan het fotograferen was. Maar ik hoorde dat dit geen wesp is... wat is dit dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een van de velen soorten zweefvliegen, goed te zien aan het vlieggedrag, zo hangen ze stil in de lucht en zo schieten ze ineens pijlsnel weg achter een prooi ( insect) aan, hierna komen ze meestal weer keurig terug op hun plaats en zweven weer even. Ze zijn gek op zon, en die op jouw foto is aan het zonnen. Ze kunnen niet steken, ook al lijken ze op bijen, er zijn er ook die op wespen lijken of op hommels, ook die kunnen niet steken. Heel veel mensen noemen alles maar bijen en wespen, terwijl het bijna altijd zweefvliegen zijn. Toegevoegd na 3 minuten: http://www.tuin-thijs.com/zweefvliegen.htm Toegevoegd na 9 minuten: Het zou de Blinde Bij kunnen zijn, aan de naam al te zien hoeveel deze zweefvlieg ook op een bij lijkt, maar het echt NIET is.

Dit lijkt verdacht veel op een bij

een bij, zonder twijfel. een wesp is dunner en heeft fellere kleuren (geel). die is ook agressiever.

Het is inderdaad een zweefvlieg, hij lijkt echter op een wesp. Dit heet mimicry, hierbij bootst een plant of dier een andere plant of dier na om bijvoorbeeld op een gevaarlijke soort te lijken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mimicry

Het is een hele normale honingbij! Toegevoegd na 1 minuut: File:Bee PD foto explained1.jpg

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Honingbij

Het is echt een bij een beetje dik en toch geen wesp. Maar een zweefvlieg is veeeell dunner dus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100