Waarom schaatsen ze op een ijsbaan links om?

Heeft het te maken dat het water in een afvoerputje van de gootsteen ook altijd links om draait?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even een antwoord op je uitleg.. Het water draait niet overal linksom. Voor hele grote draaikolken (zoals in de oceaan, bijvoorbeeld) is het wel zo dat ze een specifieke draairichting hebben: rechtsom op het Noordelijk halfrond, en linksom op het Zuidelijk halfrond. Dit komt doordat de aarde om haar as draait

Omdat de meeste schaatsers links zijn.

Hetzelfde waarom wenteltrappen linksomdraaien; je hebt je rechterarm vrij om beter je evenwicht te corrigeren (in wenteltrappen had je je rechterarm vrij om met je zwaard te zwaaien als je kasteel aangevallen werd)

Heel eenvoudig. Dat hangt volledig op de afspraak die daarover ooit gemaakt is. Men had net zo goed de andere kant uit kunnen schaatsen. Vergelijk het met het links rijden van de Britten (en het rechts rijden van de rest van de wereld).

Het afvoerputje draait niet altijd linksom, ligt eraan aan welke kant van de evenaar je je bevindt. Misschien schaatsen ze op het zuidellijk halfrond wel rechtsom?

Zie onderstaande link voor dezelfde vraag + antwoord

Niks over te vinden op het internet, Goeie vraag!

Als je rechtsom schaatst, schaats je tegen het verkeer in.

Dat heeft te maken met de draaiing van de aarde. Op het zuiderlijk halfrond schaatsen ze juist weer rechtsom

Bji een gemiddeld rechtshandig mens is het rechterbeen een fractie langer. Daarom moet je -als je neer bent gestort in de woestijn- ook altijd een linkshandige vooruit laten lopen om te voorkomen dat je in een kringetje loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100