Is telekinese mogelijk?

Ik lees er regelmatig wat over op internet en het ziet er wel vet uit, voordat ik m'n tijd ga verspillen zou ik eerst willen weten of het echt mogelijk is. Sommige mensen beweren dat je maar 10% van je brein gebruikt en dat met een ander deel van je hersenen het kan, maar is dat dan ook zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Korte versie: nee, telekinese is onmogelijk. Waarom: Er zijn vele, vele pogingen gedaan te laten zien dat het wel kan. Alle pogingen faalden jammerlijk. Ook grote en machtige instanties als de Amerikaanse defensie en de Russische en Chineze equivalenten hebben het geprobeerd. Het zou natuurlijk een waanzinnig voordeel geven als jij als eerste telekinese zou kunnen inzetten - of het nu voor echte oorlogvoering is of alleen maar in tijden van spionage. Er is nog nooit iets hoopvols uitgekomen. In de natuur worden alle mogelijke manieren gebruikt om een prooi te vangen, of - andersom - of aan een roofdier te ontkomen. De natuur gebruikt optische misleiding en andere optische hoogstandjes, geluid, elektriciteit, beweging, impuls, samenwerking, chemie, alle natuurkundige principes die ter beschikking staan. Je blijft je verbazen. Maar telekinese wordt nooit gebruikt - terwijl het een enorm evolutionair voordeel zou geven. James Randi wordt vaker genoemd. Hij heeft een prijs uitgeloofd van maar liefst een miljoen dollar. De prijs is vaak geclaimd, maar alle claimers faalden voor de test - een test die steeds is bepaald met volledige instemming en inspraak van de geteste persoon. Naast Randi zijn er meer onderzoekers. Ik was laatst bij een lezing van de Italiaan Massimo Polidoro. Ook hij heeft de vurige wens ooit eens iets paranormaals te zien. Hij heeft vele gevallen bestudeerd, maar in alle gevallen bleek dat de verklaring voor zogezegde telekinese berustte op gewone natuurkundige principes - en soms (Uri Geller) op psychologie.

Ja dat is mogelijk, maar voor een ieder die er niet in gelooft is het onmogelijk... Met het brein heeft het niets te maken en als jij 10% van je brein gebruikt, dan ben je een genie... Normale mensen gebruiken 2 tot 3% van hun maximale vermogen... Nee het heeft met heel iets anders te maken, zeker niet je brein...

Nee. Absoluut niet. Je kunt beter wat nuttigs gaan doen met je tijd.

Ik wil allereerst even een kanttekening plaatsen: mensen die beweren dat de mens maar 10% (of een ander willekeurig getal onder de 100%) gebruikt, hebben het mis, óf bedoelen dit niet in letterlijke zin. De hersenen worden volledig benut, en als dit niet het geval was geweest zou er een zeer sterke selectiedruk tegen ons hersenformaat zijn, omdat het ontzettend veel energie kost om in stand te houden. Het brein verbruikt namelijk een buitenproportioneel deel van je brandstoffen. Hoe het menselije brein precies werkt is iets waar nog altijd onderzoek naar gedaan wordt, maar tests met onder andere PET en MRI scans tonen in elk geval aan dat voor een hoop processen verschillende delen van het brein in verschillende mate gebruikt worden. Dan naar je hoofdvraag: Hoewel er vele claims zijn geweest van telekinetische krachten is er tot nog toe nog nooit onder gecontroleerde omstandigheden enig positief resultaat geboekt op dit gebied. Mensen die beweerden over deze gaven te beschikken lieten zich niet testen, of bij tests bleek dat er een simpelere verklaring te vinden was dan telekinetische krachten (pagina's van een boek omslaan? blaas ertegen!), die vaak op illusionisten-praktijken gebaseerd bleken. Bekende goochelaars als bijvoorbeeld James Randi kunnen dit beter uitleggen dan ik, dus zoek hiernaar als je wilt. Echter, dat er nooit een bevestigd geval van telekinetische krachten is geconstateerd, betekent niet automatisch dat het onmogelijk is. Wie weet, als jij je erop toespitst zul je de eerste zijn die deze gaven kan tentoonstellen en repliceren, ook in omstandigheden die niet precies zijn zoals jij ze voorschrijft, maar gekozen door degene die de test voorschrijft. Maar ik zou er niet te hard op rekenen.

Zeker niet in de 4 dimensies waar wij als mensen zintuigen voor hebben. Wetenschappers hebben 11 dimensies nodig om bepaalde natuurkundige verschijnselen te kunnen verklaren. Maar die 'merken' we verder niet. Wellicht dat het in die dimensies wel mogelijk is, geen idee. Maar dan betreft het zeker niet alle 3-dimensionale objecten zoals wij die kennen.

ik denk dat je maar eens op youtube 'james randy' moet intikken dan komen de stukjes met uri geller ook aan bod, omdat randy hem al jaren op de hielen zit en geller geprobeerd heeft bepaalde filmpjes van youtube te laten halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100