Geloven mensen die in reïncarnatie geloven, en wetenschappers die stellen dat energie nooit verloren gaat, in hetzelfde?

Of is het verschil in hun bewering alleen maar een talig verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het geloof in reïncarnatie draait om het geloof in het bestaan van een persoonlijke ziel. Er moet een *jij* zijn om te kunnen spreken van reïncarnatie, want als er geen jij is, wie of wat reïncarneert er dan? Het behoud van massa en energie heeft niets te maken met dat idee van persoonlijke ziel.

ik denk dathet geloof in reincarnatie betekent dat je gelooft terug te komen in een of andere bewuste levensvorm.kortom jij komt terug. stellen dat energie niet verloren gaat,betekent dat je denkt dat energie niet verloren gaat,maar niet dat deze terugkeert als een bewuste levensvorm,enkel in een levensvorm.kortom,energie die ooit deel uitmaakte van jou,kan in een volgende cyclus terecht komen (gedeeltelijk)in bv.gras.

Neen. Reïncarnatie is dat je ziel terugkomt in een ander lichaam. Als je dood gaat, neem je geen energie mee je graf in... De energie die wellicht nog in je lichaam was opgeslagen wordt weer opgenomen door allerlei beestjes die jou verteren. Hierdoor gaat er alsnog geen energie verloren. Een ziel heeft niks met energie te maken.

Nee, zeer zeker niet! Van een ziel of iets re-incarneerbaars is nooit aangetoond dat dit echt bestaat. Een interessante fabel om het verlies van een dierbaar persoon verteerbaar te maken. Energie daarentegen houdt zich aan de wetten van de thermodynamica in die zin dat energie geconserveerd blijft. Fysische verschijnselen die gemeten kunnen worden. Dat kan niet gezegd worden over reïncarnatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100