Kunnen planten ook kanker krijgen?

Mensen en dieren kunnen kanker krijgen.
Zijn er ook vergelijkbare ziekten bij planten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe kunnen alle planten het krijgen, maar de meest bekende kankersoort bij planten is wel die bij de appelboom, er ontstaan grote woekerplekken die wel 5 keer dikker kunnen worden als de tak zelf, daarna gaat of de tak dood , of de tak breekt af. De boom zelf gaat nooit dood.

Ik dacht dat bomen ook kankers kunnen krijgen.. Dieren kunnen heel zeker kankers krijgen, het komt veel voor in een tumor-vorm (gezwellen)

Ja , dit is gekopierd uit wikipedia > In Nederland zijn de schimmels de belangrijkste veroorzaker van plantenziekten. Voorbeelden van door schimmels veroorzaakte ziekten zijn roest, kleine oranje, gele of bruine vlekjes op bladeren schurft, ruwe plekjes op blad en vrucht (vooral bij appel) verwelkingsziekten, schimmels zitten in de houtvaten van planten en verstoppen het watertransport. Voorbeelden zijn de iepziekte of verwelkingsziekte kanker, de schimmel zorgt dat de bast van een plant aangetast wordt. De plant reageert met woekeringen. bladvlekkenziekten, op de bladeren zie je kleine zwarte of bruine vlekken meeldauw, een wit schimmelovertrek op de bladeren bodemziekten, wortels worden aangetast zodat vooral kiemplanten sterven. ook heksenbezems in berken worden door een schimmel veroorzaakt. Schimmelziekten worden chemisch bestreden met fungiciden. Biologische methoden zijn er nauwelijks. In de biologische landbouw probeert men de weerbaarheid van planten te verhogen, of gebruikt men resistente rassen.

Er staan hier beuken langs de weg met kankergezwellen, dikker dan de stam zelf.

Ja, ook bijvoorbeeld bomen kunnen kanker krijgen. Hier een foto hoe je dit kunt herkennen.

aleeen meerjarige houtige gewassen kunnen een soort kanker krijgen de kruidachtige hebben te zacht weefsel om een dergelijke ziekte te overleven en zullen dan ook sterven als ze besmet worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100