Waarom zijn wasmachines bijna altijd wit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reden waarom er weinig uiterlijke verschillen zijn bij wasmachines is omdat ze vaak ergens staan waar niemand ze toch ziet. In een berghok, de badkamer of in een bijkeuken. Tegenwoordig is er wel de zwarte wasmachine, maar die is vooral geschikt als pronkstuk. En veel mensen hebben het apparaat alleen maar als functioneel middel om kleding, beddengoed en andere textiel mee te reinigen.

dat is niet zo. Toegevoegd na 14 seconden: je hebt ook heel veel zwarten Toegevoegd na 1 minuut: http://nieuws.deschouwwitgoed.nl/images/wasdroog_wassen_black-edition.jpg Toegevoegd na 4 minuten: allemaal zwarte http://www.twenga.nl/dir-Huishoudelijk,Wasmachines-Drogers,Wasmachine-07773

Dat past het beste tussen de andere meubels binnen het huis. Iedereen heeft een andere stijl en daar past wit altijd het beste bij.

witgoed word t ook genoemd...omdat het helder overkomt...staat netjes... vroeger waren koelkasten ook altijd wit, maar omdat er steeds meer kleuren werden gebruikt in keukens is ook de vraag naar gekleurde koelkasten gekomen..en staat ook vrolijker

Ze zijn er al in andere kleuren. Maar jaren hebben ze ons voorgehouden met reclame,s dat alles stralend wit moet zijn. En ik vindt de kleur er wel bij passen. Stel dat hij zwart is ,dat zou toch ook niet staan.

Wasmachines staan niet vaak in zeer zichtbare posities. Ze worden een beetje weg gedrukt in een hoekje. Wit is een eutrale kleur, en een 'statement'of een 'pronkstuk'maak je toch niet van je wasmachine. Dan is wit vaak het makkelijkste voor de fabrikant. Daarnaast ziet het er schoon uit, en past het bij de witte wand cultuur.

Wit past heel mooie in zitten badkamers of in een bijkeuken. Daarom zijn de meeste wit. Tevens staan ze niet vaak in het zicht en is het geen mode-ding. Daarom blijven ze wit want dat is nog eens goedkoper dan ze te kleuren.

Smaak van de massa. De massa koopt "kleurloos" "smaakloos" Kleur is beschikbaar maar de markt hiervoor is beperkt. Daarom staat er in advertenties van een zwarte of rode wasmachine ook vaak dat het voor "individualisten" is. Kijk waar de massa in rondrijdt, opeltjes en grijze jappen etc. Dat is wat de massa wil en dan krijgt de massa dat ook. Nu wil de massa ook meedoen aan dat "individualistengedoe" en zie je opeens opeltjes met rare onpraktische deuren (opelrijders hebben zichzelf al wijsgemaakt dat het wel praktisch is, zie wat marketing doet met simple minds) zoals een Rolls Royce dat ook heeft. De wasmachines blijven over het algemeen wit maar er komen chromen randjes aan, blauwe lcd schermpjes, biepjes etc. De massa heeft pimpen ontdekt en denkt dat ze ook individuen zijn. Nu zijn de echte individualisten alweer een stapje verder en dat ontdekt de markt ook wel weer. Waarschijnlijk met hele dure witte wasmachines zonder opsmuk en alleen een aan- en uit-knopje op een onmogelijke plek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100