Geldt de traagheidswet bij gewichtloosheid?

D.w.z. als een voorwerp met een massa van 1 ton in de ruimte bij je vandaan zweeft, zul je het dan kunnen tegenhouden of niet? Als je in de ruimte dreigt geplet te worden tussen een voorwerp en een muur, wordt je dan effectief geplet? Mijn leraar deed hierover vandaag een uitspraak waar ik het niet mee eens ben.
Edit: naast dit ene fragment dat ik heb bijgevoegd, heeft hij een heleboel ware uitspraken gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

"D.w.z. als een voorwerp met een massa van 1 ton in de ruimte bij je vandaan zweeft, zul je het dan kunnen tegenhouden of niet?" Nee. Althans niet als jij niet iets hebt om je aan vast te houden. Of als je niet iets hebt met aandrijving. "Als je in de ruimte dreigt geplet te worden tussen een voorwerp en een muur, wordt je dan effectief geplet?" Ja, althans wel als de muur en de het voorwerp een bepaalde snelheid hebben. Toegevoegd na 6 minuten: Geldt de traagheidswet bij gewichtloosheid? Ja, juist in de ruimte waar je geen wrijving ondervindt kan je die wet juist mooi aantonen. Toegevoegd na 15 minuten: En als de muur en het voorwerp een flink massa hebben.

Ek=1/2*m*v^2 E-kinetisch is een half maal massa maal snelheid in het kwadraat. In deze formule zit geen g van gravitatie, daarom geldt het zeker ook bij gewichtloosheid. Is het voorwerp in beweging, zal het de beweging willen blijven en staat (hangt, zweeft) het stil moet je energie toevoegen om het in beweging te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100