Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de invloed op de capaciteit van een centrifugaalpomp als de aanzuiglengte 10 of 8 meter is bij een gelijke opvoerhoogte ?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Techniek
2.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

een centrifugaal pomp heeft een maximale aanzuighoogte van ca 7-8 meter ,de aanzuiglengte bij horizontale ligging van de aanzuigleiding in niet van belang de opvoerhoogte is afhankelijk van de constructie (type en merk)van de pomp . betreft het een meertraps centrifugaalpomp met gesloten waaiers ,of een singletrap met open waaier. Zo levert iedere pompfabrikant een pompdiagram bij de pomp waarin je kunt aflezen hoe druk en debiet zich tot elkaar verhouden.
Een verwarmingscirculatiepomp (geslotenwaaier enkel)heeft zo een andere verhouding van druk en debiet dan beregeningspomp (geslotenwaaier meertraps )en een drukrioolpomp met een open waaier heeft weer een geheel ander beeld waarbij de laatste alleen met een open waaier is uitgerust.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Uit de formule in bijgevoegd artikel, begrijp ik, dat 2 meter extra aanzuiglengte voor de pomp betekent een extra opvoerhoogte van 2* 0,2 = 0,4 meter. Met de gegevens bij de pomp is dan de vermindering van de capaciteit wel te berekenen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding