Zit er een eind aan gamevideographics? En zo ja, op welke factor van de huidige rekenkracht wordt deze geschat?

Ik zou denken dat het op een gegeven moment een keer ophoudt hoe mooi en realistisch spellen er uit kunnen zien in een resolutie zo hoog dat aliasing overwonnen wordt en de hoogte van het aantal FPS voldoende is om een beeld te geven waarin je niet meer spel(virtuele wereld) niet meer van echt kan onderscheiden.

Of zijn er wellicht juist theorieën dat het nooit gehaald kan worden en je altijd zal blijven zien dat het een spelwereld is.

Zijn er wel eens uitspraken gedaan over de tijd dat dat nog op zich laat wachten. Of hoeveel krachtiger de gebruikte hardware zou moeten zijn.

In andere woorden zou er ooit een gamesysteem(console/PC) komen welke nooit meer geüpgraded zou hoeven worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor levensechte games heb je voldoende polygonen en een vorm van pathtracing nodig, en dat in real-time. Dit kost aardig wat rekenkracht en onderzoekstijd om het een en ander in algoritmes te vangen. Met de wet van Moore bij de hand (rekenkracht verdubbelt elke twee jaar) denk ik dat we zo rond 2050 naar photorealistische real-time games kijken (wellicht met een VR-bril). Epic founder en CEO Tim Sweeney beweert dat het binnen 10 jaar al zo ver is. (http://www.develop-online.net/news/epic-founder-expects-photorealistic-games-within-ten-years/0115359)

Bronnen:
http://arstechnica.com/gadgets/2013/01/she...
http://www.develop-online.net/tools-and-te...
https://news.ycombinator.com/item?id=5107022

In andere woorden zou er ooit een gamesysteem(console/PC) komen welke nooit meer geüpgraded zou hoeven worden. Dat denk ik niet! Techniek gaat in razende tempo en alles wat je nu ziet wordt steeds weer meer verbeterd. Kijk maar naar de Full HD TV waar ik 3 jaar geleden nog zo blij mee was. Totdat ik bij mijn vader kwam die had een nieuwe TV van Samsung de 4K. Wel toen ik die beeldkwaliteit zag dacht ik maar 1 ding " had ik maar even gewacht". Maar als je nog verder gaat mijmeren, je had eerst PS1, toen 2 en nu zijn we bij PS4 waar ik onlangs bij een studiemaatje GTA heb gespeeld. Ik heb dat spel gespeeld op een FHD TV maar als we deze zouden aansluiten op een 4K tv dan zal het echt heel levendig zijn, zelfs zo levendig dat je bijna niet meer denkt dat je in een spel zit, maar in realiteit aan het spelen ben. En straks als je in 3D kan spelen dan zit je echt IN het spel. Je moet het ook zo zien, dat de chipmakers continu bezig zijn met verbeteren, straks hebben ze weer een nieuwe chip met nog veel en veel meer rekenkracht, je zal dan vrijwel zeker weer over moeten naar nieuwe hardware....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100