Is het veilig dat je een lege fles deodorant opent? (houder onder druk)

Ik heb mijn deo gebruikt om rook te produceren bij feestjes. Nu die op is wil ik hem her-vullen. Maar is dat wel veilig genoeg. Ik doe het buiten (10 C) met veiligheidsbril, handschoenen en ver van brandbare stoffen. Ik wil de houder eraf halen en de vloeistof erin doen. Daarna doe ik de houder (die onder druk staat) weer erop en kan ik het weer gebruiken. Als nog: is dit mogelijk en veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee dat gaat niet lukken, je houder was afgevuld met een bepaalde overdruk zeg maar 10 doordat de deo eruit gedrukt word, ktijgt het drijfgas meer ruimte en word de druk dus lager (tweede wet van Boyle)bij een lege houder is de druk nog 1. om de houder opnieuw onder druk te krijgen dien je eerst materiaal toe te voegen in de vorm van deo en vervolgens het drijfgas weer op druk te brengen drijfgas toevoegen gaat niet daar heb je speciale apperytuur voor nodig

nee! nooit doen er staat nogsteeds druk op de deo fles

Het gaat hier om de woorden , " houder onder druk ", maakt niet uit WAT er in zit . Als die woorden op wat voor product dan ook , staan , mag je NIET in die verpakking ( houder ) : prikken , snijden , of in een vuur gooien ( druk verhoging , zie vorig antwoord ) , OMDAT die verpakking dan tot ontploffing kan komen ! Dus , doe dit NIET thuis , ECHT niet , ook niet met " veiligheidsbril ".

NOOIT doen. Op een deobus staat veel druk. Dit kun je zelf thuis onmogelijk doen. Het is wel mogelijk om het door professionals te laten doen, maar dan kun je beter nieuwe deo kopen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100