Zijn er manieren om voorwerpen kleiner te maken voor makkelijker vervoer ?

Zoals een paraplu

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, met een vouwsysteem of een inklapsysteem. Voor vervoer moet je denken aan een buggy, kinder- of wandelwagen die ingeklapt en opgevouwen kan worden, zodat deze in de achterbak meegenomen kunnen worden. Maar ook een vouwrek, rollator of rolstoel kun je inklappen en zo meenemen.

Denk ook aan de klapstoel, de tafel waar de poten vanaf gehaald kunnen worden en de opgevouwen krant, de vacuüm verpakkingen om bijv je dekbed plat te verpakken en de stapelbare stoelen. Bijna alles kan gedemonteerd worden en later weer in elkaar gezet worden. Ga eens bij IKEA kijken hoe ze daar de artikelen verpakken om het makkelijk te vervoeren.

Toen wij op oefening vertrokken had één van mijn collega's het lumineuze idee om zijn kledij vacuum te verpakken, waardoor het volume veel kleiner was, en zo een kleinere verpakking kon genruiken. Wat hij was vergeten was het feit dat bij het ontpakken het volume terug zijn normale omvang aannam en daardoor zijn koffer veel te klein was, waardoor hij en groot del heeft moeten weggooien. Demonteren, een ontwerp maken zodanig dat alles ineen past (bv stoelen), Ladingen combineren (zoals buizen van verschillende diameters die je ineen kan schuiven), Expansie Materialen gebruiken (PU schuim dat vele malen groter wordt door uitzetting) hierdoor kan je veel meer isolatiemateriaal vervoeren, Opblaasbare voorwerpen zoals tenten, Geheugenmaterialen die bv eerst kleiner worden gemaakt en dan door bv warmte terug in hun normale grotere omvang terugkeren. Enz Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100