Bestaat er een top 10 van beste en slechtste mensen ter wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, ik denk dat dat niet mogelijk is, omdat "beste" en "slechtste" subjectieve begrippen zijn. Misschien heeft iemand wel zo'n lijst gemaakt, maar dan blijft het subjectief. Het eerste waar ik aan moest denken was wel de most wanted lijst van de VS. Ik denk dat dat in hun ogen wel de slechtste mensen ter wereld zijn. Toegevoegd na 5 minuten: Ik heb even gegoogled. Het antwoord is dus eigenlijk: Ja, een dergelijke top 10 bestaat. Top 10 Best People of 2009 1. Sarah Palin 2. James Cameron 3. Carrie Underwood 4. Sandra Bullock 5. Susan Boyle 6. Glenn Beck 7. Kristen Wiig 8. Michael Jackson 9. Barack Obama 10. Taylor Lautner Top 10 Worst People of 2009 1. Tiger Woods 2. Barney Frank 3. Nancy Pelosi 4. Joe Biden 5. Barack Obama 6. Oprah Winfrey 7. Sarah Palin 8. John Edwards 9. Jon Gosselin 10. Taylor Swift

Bronnen:
http://theconservativejournal.wordpress.co...

Die is moeilijk te maken omdat 'slecht' en 'de beste' slechts een mening is,

Ik heb voor mezelf een definitie wat goede en slechte mensen zijn. Maar die definitie is voor iedereen weer anders, soms een beetje anders en soms helemaal anders. Dus het antwoord is: nee, dat bestaat niet. Maar er worden wel mensen bovenaan de lijst van meest gezochte misdadigers geplaatst, en er zijn ook mensen die een Nobelprijs voor de vrede krijgen. Alleen het is maar helemaal de vraag of die mensen ook aan ieders definitie van goed en slecht voldoen.

Nee, die zou te subjectief zijn. Maar wat er nog niet is, valt te maken...

Van de doden is Hitler is het slechtst. Eigenlijk moet ik zeggen dat het een slecht idee was van het Duitse volk hem aan de macht te brengen. Moet je nu ook zeggen dat het Duitse volk het slechtste volk ter wereld was? Dat zal ik niet beweren.

Daarvoor heb je objectieve criteria nodig, en dan kun je het lijstje maken. Bijvoorbeeld: Wie heeft de meeste mensen dood laten maken? Wie heeft eigenhandig de meeste mensen doodgemaakt? Wie heeft direct of indirect schuld aan de dood van de meeste mensen? Wie geloofde het minst in de rechten van de mens? (zoals dat de mens recht heeft op een goed leven) etc. Ieder magazine of programma maakt een paar keer per jaar lijstjes van van alles en nog wat. de mooiste, de rijkste, de machtigste. Verzin de criteria zoek de slechterikken erbij, schrijf een verhaal en je hebt een (leuke?) publicatie.

Bronnen:
http://www.beslist.nl/boeken/d0000046614/D...

Om het plastisch te beantwoorden: een wandelaar zag aan de overzijde van een diepe gracht, een visser zitten en riep naar hem, hoe hij wel aan de andere oever kon geraken. De visser keek even rond, geloofde z'n oren bijna niet, bij zulke stomme vraag en riep ietwat ongeduldig terug:" Niet onnozel doen,hé. Je staat er reeds!" Lijsten bestaan maar zijn, bijna zeker gekleurd en/of tendensieus, afhankelijk van wie ze heeft samengesteld. Een baarlijke duivel voor een partij is misschien de redder van het vaderland voor de andere.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100