Waarom zijn etalagepoppen bijna nooit negroïde (getint)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen vraag naar op de markt. Blijkbaar is het "blank" toch het schoonheidsideaal. Anders was er allang een slimme ondernemer deze markt besprongen!

Lijkt mij markt gerelateerd. Er zal geen vraag naar zijn. Toegevoegd na 1 uur: Valt trouwens nog wel mee als je kijkt hoeveel eskimo poppen er zijn

ik denk omdat hier nog een groot meerendeel van nederland blank is en daarom voor blanke poppen gekozen word en als er meer blanke poppen worden verkocht en gemaakt zullen de donkere poppen wel duurder zijn

De dochter van mijn man heeft een modezaak en die heeft witte en donkere etalagepoppen. Ik heb afgelopen weekend zelf met die donkere mevrouw lopen slepen, omdat de winkel verhuisd is :-) En ik zie wel vaker allerlei kleurtjes etalagemevrouwen in winkels ... zelfs meer en meer donkere types.

Ik denk dat het ook te maken heeft dat blank nog steeds de meest gewenste huidskleur is. Dat zou natuurlijk niet zo moeten zijn.

Daar komt nu langzaamaan verandering in.

Bronnen:
http://www.koninketalagepoppen.nl/nl/index...

Volgens mij is het gewoon een afspiegeling van de samenleving. Of wel: de afzetmarkt. Denk je dat je verkoopprodukt het meest aan zou slaan bij blankere personen dan neem je zo'n pop. Staat het gewelding op een wat donkerder gekleurd iemand neem je zo'n pop. Overigens zie ik ze in allerelei kleuren. Hetzelfde geldt voor haarkleuren. Je ziet minder poppen met rood haar gewoon omdat er ook minder mensen met rood haar zijn.

Dat is gewoon zo gegroeid in Nederland om dat het in beginsel een blank land is. Nu er steeds meer zwarte mensen in Nederland wonen zul je steeds vaker donkere poppen tegen gaan komen. Op de Antillen zie je bijna uitsluitend zwarte of donkere poppen. Etalagepoppen zijn overigens erg duur in aanschaf. Nog even dit: "zwart" klinkt beter dan "neger" in de oren van zwarte mensen is mijn ervaring.

Klanten moeten zich kunnen identificeren met een etalagepop. Als je een gekleurde pop ziet, gaat dat moeilijker dan bij een blanke pop. Overigens is er wel ruim voldoende aanbod in gekleurde poppen, bij leveranciers.

Valt de kleur van de kleding niet zo op. Er bestaan overigens wel donker getinte poppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100