Als je gisteren een vraag over oerknal stelde en er staat vandaag in Spits een artikel over, dat is toch toeval, hè?

En geen helderziendheid, toch? Nee, hoewel, het woord oerknal komt bepaald niet elke dag voor. Is het soms vooruitziend? Wie heeft soortgelijke ervaringen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laatst had ik een vraag gesteld waarom zoveel mensen naar Amsterdam gaan met Koninginnedag. De zaterdag erop, een paar dagen later, stond er een artikel over in het NRC. Of het toeval is weet ik niet. Ik heb wel een aantal hypothesen: 1. Dagblad journalisten struinen het internet af voor ideeën voor een artikel en komen dus ook langs GV. 2. Journalisten leven in dezelfde maatschappij als wij en krijgen dan ook de zelfde vragen en ideeën als ieder ander. In die zin een logisch 'toeval'

Over hoeveel zaken die vandaag in de krant staan heb je gisteren géén vraag gesteld? Met andere woorden, al die honderdduizenden berichten, iedere dag weer, waar je niet aan hebt gedacht de dag er voor, die moet je meetellen als 'missers'. Als je dat doet dan blijk je er wel heel erg vaak naast te zitten, vind je ook niet?

Waarover praat men? Dat hoort dus tot de interesses en is actueel. Daar is een krant op gericht en het wordt gelezen. Precies het doel van een krant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100