Hoe kan ik het beste van een persoon afkomen die me geen goed gevoel geeft?

Een ''vriendin'' van me laat me vaak zitten en als ik haar ermee confronteer, dan geeft ze me gelijk maar ondertussen heb ik het wel allemaal verkeerd begrepen! En heeft ze het allemaal niet zo bedoeld. Ze maakt vaak gebruik van mijn zwakke kanten om op die manier mij in een hoekje te drijven zodat ik genoodzaakt ben om het contact met haar te onderhouden. Ik kan hier uren over piekeren, voel me in het nauw gedreven. Ze doet zelfs dingen waarvan ze weet dat ik het niet leuk vind, dus ze zit me bewust te irriteren(!)

Wanneer ik geen contact meer met haar zoek, blijft ze me -bijna dwingend- smsen en kan ze opeens uren bellen.
Maar wanneer ik gewoon met haar wil praten en afspreken (toen ik haar in het verleden dus voor de zoveelste keer weer een kans heb gegeven) kan ze niet langer dan 1 minuut praten en wilt ze zo snel mogelijk van me af. Ik vind dit maar een rare situatie. Als ik vriendelijk laat merken dat ik liever geen contact met haar wil , gaat ze heel erg op me inpraten.Daarbij manipuleert ze me onder andere.

Ik word er onderhand een beetje hysterisch van, het gaat al 2 jaar zo. Ik ben eigenlijk dus gewoon bang voor haar. Bang dat ze vertrouwelijke informatie zal doorvertellen, bang voor de gevolgen. Ik kan hier nog heel lang over doorgaan maar ik hou het hierbij, wat kan ik het beste doen gezien mijn situatie? En kan iemand die er voor heeft doorgeleerd mij eens vertellen waarom mensen zich zo kunnen gedragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor je laatste vraag heb je een psycholoog nodig en dat ben ik niet. Als je van haar af wil: niet meer opnemen als ze je belt, niet reageren op haar smsjes. Net doen of ze lucht is voor jou. Je laat je toch niet gebruiken, want als jij haar nodig hebt heeft ze geen tijd. Het is zo wel genoeg geweest en je wil er geen tijd meer aan besteden. Er zijn belangrijkere mensen in je leven.

Dit is iets heel vervelends, en herken mezelf er grotendeels ook in. Als je bang bent dat ze geheimen doorverteld is er sowieso geen vertrouwen van jou kant. En in een vriendschap is het vertrouwen toch het belangrijkste. Volgens mij komt bij deze vriendschap het alleen maar van jou kant, dat gevoel heb ik ook vaak bij een vriendin. Maar kan geen afscheid van haar nemen, omdat ze heel veel voor me betekend. Maar sinds ik een keer heel boos op haar ben geworden (in het echt, dus niet over de telefoon o.i.d) en er alles heb uitgegooid over wat me dwarszat. Heeft ze zich heel sterk verbeterd en werken we nu allebei heel hard aan onze vriendschap. Mijn advies is dus om alles te vertellen wat je dwarszit. En dat je het gevoel hebt dat jij de enige bent die er iets voor wil doen (als dat bij jou ook het geval is). Goed praten (of een keer goed boos) worden is denk ik de beste optie. En als dat niet werkt, denk ik dat het voor jezelf niet goed is om met deze vriendschap door te gaan en er een punt achter te zetten.

Ik ben geen expert, maar het klinkt of je erg onzeker bent. Werk aan jezelf en probeer jezelf te ontwikkelen en laat zo iemand geen energie van je afpikken. Zoek een balans voor jezelf, zij laat jouw balans de verkeerde kant uitslaan. (Zoek een sport karate, judo b.v. heeft mij vroeger erg geholpen ben er een stuk zekerder van geworden)

Heeft volgens mij niets met jouw eventuele onzekerheid te maken, sommige mensen zijn nu eenmaal meester in het manipuleren van de mensen om hun heen. Deze vriendin lijkt me zo iemand. Eerlijk zijn heeft denk ik weinig zin want ze lult je toch weer omver. Mijn ervaring is dat dood laten bloeden het beste werkt, dwz, reageer nergens mee op, als ze voorstelt samen iets leuks te doen heb je geen zin. Uiteindelijk komt de boodschap wel over en zal ze geen contact meer met je zoeken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100